Activitatea la Penitenciarul Timișoara, din ce în ce mai bună! Obiective importante și anul acesta

Penitenciarul Timișoara a avut joi un eveniment mai amplu, în care instituția și-a prezentat bilanțul de activitate pentru anul 2019, unul destul de bun din mai multe aspecte. A fost prezent comisar-șef de poliție penitenciară Claudiu Românu, din partea Administrație Naționale a Penitenciarelor, dar și Liliana Oneț. Un moment interesant a fost oferit chiar de fostul director, Ioan Băla.

Reputația de unul dintre cele mai sigure penitenciare se confirmă și după anul 2019 pentru locul unde se află deținuții din Timișoara, desigur, în condițiile în care în orașul de pe Bega nu își ispășesc pedeapsa deținuții foarte periculoși. Instituția de stat se gospodărește foarte bine și singură și reușește să atragă destul de multe venituri din mediul privat, în urma muncii depuse de persoanele private de libertatea care pot lucra în regim semi-deschis sau deschis. O mare parte din bani se folosesc pentru a îmbunătăți condițiile din închisoare de pe strada Popa Șapcă. ”Ceea ce este de remarcat este că de la bugetul de stat am primit foarte puțini bani”, a precizat Georgică Alexeev, directorul Penitenciarului Timișoara.

Inclusiv Liliana Oneț, noul Prefect de Timiș, a lăudat activitatea de la penitenciarul din orașul de pe Bega. Oneț a sublianiat că instituția se gospodărește extrem de bine, investește inteligent banii obținuți, dar este și foarte sigur. Anul trecut, un singur deținut a plecat de la un punct de lucru, și a fost prins după 40 de minute. Anul acesta, un caz similar s-a înregistrat acum câteva zile, dar similar, persoana care a încercat să evadeze a fost capturată la Ianova. ”Cu toții observăm că sistemul din Penitenciarul Timișoara este mult mai sigur. Aș sublinia implicarea în activități economice, pentru a atrage fonduri. Sunt sigură că banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciar. Cred că este unul dintre cei mai mari furnizori pe piața muncii din Timișoara”, a precizat Liliana Oneț.

De altfel, conform raportului instituției, anul trecut s-au înregistrat 33 de loviri și agresiuni fizice între deținuți. De asemenea, 805 persoane private private de libertate au fost utilizate la muncă, dintre care 121 de deținuți au participat la munca fără supraveghere.

gif card de energie dacus 1000x100

Fostul director a mulțumit Penitenciarului în numele Iulius Town

La evenimentul de bilanț a fost prezent și Ioan Băla, fostul director al Penitenciarului Timișoara. Chestorul s-a pensionat în 2016 și activează în cadrul Iulius Town în prezent, în mediul privat. ”Mă întreb din cele 16 miliarde, câte facturi am plătit noi”, a spus, savuros, Băla. Răspunsul a fost pe măsură, deoarece Georgică Alexeev i-a spus predecesorului său că ar putea să-i ajute cu vouchere la sălile de fitness din Iulius Town, dată fiind obligația polițiștilor din penitenciare de a face sport de trei ori pe săptămână.

În 2020, cei de la Penitenciar își propun să reabilitez eși mai mult clădirea de pe Popa Șapcă. De asemenea, alte obiective se referă la actualizarea programului de prevenire a scurgerii de informații, continuarea demersurilor pentru accesul personalului la informații clasificate, pregătirea personalului care are acces la informații clasificate și verificare acestuia.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/