Primul Muzeu al Bibliei din România se realizează la Timișoara

muzeul bibliei
po 1000x100px (3)

Timișoara va avea primul Muzeu al Bibliei din România. Spațiul va fi amenajat în centrul orașului, în Piața Sfântul Gheorghe.

Proiect inedit la Timișoara. În viitorul apropiat, în zona centrală a orașului va fi realizat primul Muzeu al Bibliei din România. Marți, în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind atribuirea unui spațiu în Piața Sfântul Gheorghe, nr. 4, către Asociația Renașterea Familiei, cu scopul amenajării acestui muzeu.

Mă bucur că vom avea, în sfârșit, un spațiu permanent, situat în centrul Timișoarei, care va găzdui Muzeul Bibliei. Este un proiect inedit pentru România și sunt încrezător că va atrage vizitatori nu doar din țară ci și din străinătate. E un proiect care se aliniază tradiției multiconfesionale a Timișoarei și care va deschide o nouă perspectivă culturală în orașul nostru”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Timișoara a găzduit deja expoziții temporare sub titulatura Muzeul Bibliei, care s-au bucurat de un foarte mare succes, atrăgând mii de vizitatori.

1000x200 dacus 02

Apreciez deschiderea şi sprijinul domnului primar Dominic Fritz pentru Muzeul Bibliei, un proiect unic în România, ce va aşeza Timişoara pe harta lumii alături de alte câteva oraşe unde există muzee similare. Succesul expozițiilor anterioare din Timişoara, dar şi din alte oraşe, demonstrează că Biblia continuă să rămână cartea de căpătâi a omenirii. Prin acest proiect Timişoara va fi inclusă în galeria unor oraşe celebre care găzduiesc astfel de muzee (Washington D.C., Londra, Amsterdam, Dallas, Ierusalim, Houston), iar numărul turiştilor români şi străini ce vor vizita capitala culturală europeană va creşte. Impresionanta colecție de Biblii deținută, evenimentele culturale şi artistice ce vor avea loc în jurul acestui proiect, parteneriatele ce vor fi create cu instituții similare din alte țări, vor contribui într-un mod pozitiv la creşterea prestigiului municipiului nostru în țară şi străinătate. Proiectul se va adresa tuturor, indiferent de confesiune religioasă, etnie, pregătire socială şi educațională sau vârstă”, a spus Pastorul Ionel Tuțac, fondatorul Muzeului Bibliei.

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px