Lecturi la faruri de motocicletă, de Ziua Județului Timiș

lecturi aprinse
po 1000x100px (3)

Motocicletele își vor aprinde farurile și vor oferi lumină pentru lectură. Asta își propune Biblioteca Județeană de Ziua Județului Timiș.

Evenimentul „Lecturi aprinse” are loc în 28 iulie, de la ora 21:00, ă curtea Bastionului Tehresia.

Biblioteca Județeană Timiș  a lansat conceptul de „Lecturi aprinse” din dorința de a contribui și a aduce plus valoare culturală pentru județul Timiș și să transfore Timișoara intr-o capitală a lecturilor publice, statut care de-a lungul anilor s-a confirmat.

1000x200 dacus 02

„Fiecare „lectură aprinsă” a avut o anumită tematică şi o sursă de lumină ieşită din comun. Primele două ediţii, desfăşurate la Muzeul Satului Bănăţean, în 2011, au fost luminate de un foc de tabără. A urmat o lectură în Piaţa Unirii, la lumina farurilor unor motociclete, apoi, în aceeaşi locaţie, un eveniment luminat de torţe purtate de reprezentanţi ai pompierilor timişoreni. S-a mai citit în sala de plen a Consiliului Judeţean, iar cea mai recentă acţiune a avut loc în luna ianuarie, chiar la sediul Bibliotecii, după terminarea lucrărilor de renovare, când s-a citit la lumina reflectoarelor de şantier”, a transmis Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timș.

Tot în cadrul programului de celebrare a județului Timiș, biblioteca organizează expoziția de presă „Timișul, istorie vie”. Materialele expuse provin din fondul de Documentar – Periodice al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel” și pun în valoare momente importante din evoluția județului. Expoziția va avea loc în foaierul Palatului Administrativ, tot în 28 iulie, de la ora 10:00, și va fi însoțită de un recital muzical marca Incanto Quartetto. Manifestarea se înscrie în seria de evenimente ce au ca țel păstrarea vie a celor întâmplate de-a lungul istoriei județului Timiș.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px