Forțe noi în Consiliul Local de la malul Dunării. Partidul Verde, ultima rotație înainte de încheierea mandatului

Cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local de la malul Dunării a debutat cu luarea la cunoștință a demisiilor consilierilor Partidului Verde: Florentin Popescu și Stoca Milivoievici, dar și cu validarea noilor membri ai verzilor. Prezența forțelor proaspete la masa decizională se referă la rotația pe care o face organizația locală a partidului condus de Eugen Băleanu, în ideea ca tot mai mulți membri ai filialei să cunoască ce înseamnă administrația publică locală, după cum a dat de înțeles Cosana Străinescu, vicepreședintele Partidului Verde Moldova Nouă.

Proaspăt instalați la masa decizională, după înaintarea demisiilor de către Florentin Popescu și Stoca Milivoievici, noii verzi din Consiliul Local, Gheorghe Filip și Laurențiu Enica, speră ca, până la sfârșitul mandatului, lucrurile să se desfășoare cât se poate de normal, fără răfuieli și cuvinte tăioase, întrucât rolul oricărui ales local este acela de a veghea asupra binelui comunității.

„Fiind la prima ședință înțeleg că trebuie să îmi aduc aportul în soluționarea tuturor problemelor cu care se confruntă orașul nostru, cu atât mai mult acum când întreaga țară trece printr-un moment greu. Atât cât pot, în calitatea mea de consilier, voi încerca să fac tot ce îmi stă în putință pentru binele orașului. Sper ca relația cu ceilalți colegi, dar și cu primarul orașului să fie una bună, nu să ni se sară la gât pentru orice neînțelegere, doar pentru că suntem proaspăt veniți în Consiliul Local. Sperăm că vom colabora bine. Noi am venit aici pentru a ne pune toți la masa tratativelor. În același timp sper ca inclusiv deciziile noastre să fie luate în calcul.”, a explicat Gheorghe Filip pentru expressdebanat.ro.

Vizavi de renunțarea la indemnizația de consilier pentru sprijinirea Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, alesul local a subliniat: „Nu trebuie să ne gândim numai la noi și la familiile noastre. Trebuie să ne gândim la cei care sunt în prima linie: medici, asistenți, cadrele medicale, în general. Fiecare trebuie să sprijine sănătatea cât poate pentru că orice gest este important”.