Acţiuni de dezinfecţie în scările blocurilor din Moldova Nouă

Lupta împotriva COVID-19 continuă la Moldova Nouă. Cele 180 de scări de bloc din oraş urmează să fie dezinfectate pentru a înlătura orice risc cu privire la sănătatea oamenilor.

Săptămâna aceasta, joi, 2 aprilie, și vineri, 3 aprilie, vor avea loc acțiuni de dezinfecție în toate scările blocurilor din orașul de la malul Dunării, întreg demersul având drept scop limitarea pe cât posibil a răspândirii temutului virus din China.

„Firma cu care avem contract va efectua acțiuni de dezinfecție, joi și vineri, la toate scările de bloc. Dacă sunt scări unde există interfoane, vă rog să le deschideți oamenilor ca să poată dezinfecta scările”, le-a transmis primarul, Adrian Torma, locuitorilor orașului pe care îl conduce.

Referitor la faptul că administrațiile publice locale trebuie să achiziționeze recipiente cu dezinfectant pe care să le monteze în fiecare scară de bloc, edilul spune că deja s-a interesat vizavi de achiziționarea lor, însă până acest lucru se va putea materializa, Adrian Torma îi îndeamnă pe oameni să se protejeze pe cât posibil: „Vă îndemn să aveți grijă, să purtați mănuși, să folosiți cotul când e de deschis ușa. Noi, imediat ce vom achiziționa aceste recipiente, le vom monta”.

Totodată, primarul a mai ținut să atragă atenția că dezinfecția nu va mai viza parcurile și locurile de joacă pentru copii, întrucât acestea vor fi închise: „Vă rog să nu mai mergeți în parcuri cu copiii. Nu le vom mai dezinfecta dintr-un motiv simplu: atât timp cât limităm circulația prin oraș, nu are rost, în anumite zone, să mergem să dezinfectăm”.