Robu aşteaptă solicitări din partea medicilor pentru a le asigura locuinţă pe durata pandemiei

Nicolae Robu face demersuri pentru a asigura medicilor locuinţe pe durata pandemiei, doar că până acum nu există solicitări.

Raed Arafat a anunţat că şi domeniul sanitar este vizat de noile schimbări. Printre acestea se numără punerea la dispoziţia cadrelor medicale a unor locuinţe unde să stea în perioada pandemiei, astfel încât familiile lor să fie protejate, iar alocarea acestor spaţii va fi făcută de autorităţi. La Timişoara se iau măsuri din acest punct de vedere, a precizat Nicolae Robu, care spune că s-au purtat discuţii cu anumiţi reprezentanţi ai unor hoteluri, doar că până acum nu există solicitări din partea personalului medical.

„Există hoteluri cu care s-a discutat şi care au camere disponibile pentru medici şi le pun la dispoziţie în condiţiile legislaţiei actuale. În privinţa grijii faţă de corpul medical, vreau să spun că am cerut mai demult reprezentanţilor acestor spitale să mi se transmită câte camere sunt necesare la hoteluri. Am discutat la mai multe hoteluri, doar că nu am primit până la ora actuală nicio solicitare. Trebuie să avem garanţia că într-adevăr sunt solicitări ale personalului medical şi că se va face uz de acele camere. Să nu irosim banii”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

De asemenea, edilul spune că au fost purtate discuţii cu conducerea Universităţii Politehnica pentru Casa Politehnicii 2.

„Aici ne-am gândit că ar fi bine să fie cazat personal medical de la Spitalul Municipal, pentru că este foarte aproape. Nu am primit nicio solicitare de la Spitalul «Victor Babeş» până în momentul de faţă”, a afirmat Robu.