Dezinfecția scărilor de bloc este o provocare pentru Primărie! Nicolae Robu face apel la timișoreni

Dezinfecția făcută doar de Primărie durează prea mult! Nicolae Robu spune că asociațiile de proprietari trebuie să își curețe singure scările. Cu peste 10.000 de scări de bloc în Timișoara, măsura Ordonanței Militare nr. 4 cu privire la dezinfecție poate fi respectată doar cu implicarea tuturor cetățenilor.

Nicolae Robu apelează la responsabilitatea timișorenilor. Primarul spune că numărul de scări de bloc este mult prea mare pentru a fi dezinfectate de instituția pe care o conduce. Robu spune că este nevoie de implicarea fiecărui timișorean pentru ca spațiul prevăzut în ordonanță să fie dezinfectat. „Ordonanța Militară numărul 4 se referă la casa scărilor și curțile din zona istorică. În primul rând, toate trebuie avute în vedere de către proprietari. Este imposibil la cele peste 10.000 de scări de bloc existente în oraș ca noi să putem să facem față într-un timp util. Nu putem fără ajutorul cetățenilor. Putem numai împreună, fiecare punând umărul, fiecare cetățean. Nu putem să stăm cu mâinile în sân și să așteptăm ca alții, instituțiile statului, să ne rezolve problemele”, a declarat primarul.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis cu ceva timp în urmă că asociațiile de proprietari au obligația de a dezinfecta scările blocurilor. Nicolae Robu a spus că ordonanța nu interzice asociațiilor să participe la efortul Primăriei pentru a curăța spațiile prevăzute. „Noi vrem să fim cât mai bine dezinfectați. Facem tot ce ne stă în putință pentru asta. Eu nu pot spune cât ține o dezinfecție, dar pot spune că facem tot ce ne stă în putință să punem în practică ordonanța. Am cerut ajutorul asociațiilor de proprietari. Ordonanța nu interzice asta. Am avut hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care instituia obligativitatea fiecărei asociații de proprietari să își facă dezinfecția. Ordonanța a preluat ideea pe care o aveam noi și a trecut în sarcina Primăriei de a face aceste lucruri, dar nu interzice implicarea asociațiilor alături de Primărie”, a explicat Nicolae Robu.