Forarea unui puţ poate salva o investiţie de milioane de euro, în Caransebeş!

Consilierii PSD din Caransebeş au înțeles, în sfârșit, că proiectul de dezvoltare în Valea Cenchii ar putea să fie întrerupt dacă Primăria ar interveni în zonă pentru realizarea unei alte investiții.

Social-democrații au insistat în repetate rânduri, prin liderul de grup Florin Bogdea, să se intervină în Valea Cenchii pentru ca oamenii să aibă apă la robinete. După mai multe întâlniri cu oamenii din zonă, dar și solicitări a unei soluții tehnice temporare, primarul Felix Borcean a făcut un anunț în ședința Consiliului Local. „Am ajuns la concluzia că, până când se va începe investiția de realizare a unei rețele noi de apă și canalizare, cea mai bună soluție de moment este de a fora un puț de mare adâncime pentru a rezolva alimentarea cu apă în Valea Cenchii. În 4-5 luni de zile, am putea rezolva problema aici”, a precizat Felix Borcean.

Cu această propunere nu au fost de acord consilierii PSD și au venit și ei cu mai multe variante de soluționare a problemei. Astfel, au propus o legare a rețelei cu cea din comuna învecinată Păltiniș sau instalarea unei pompe pentru a crește presiunea în rețeaua existentă. La toate aceste alternative a avut răspuns șeful AquaCaraș Caransebeș, Ioan Ursulescu.

leader board 728 x 90 px

„În primul rând, nu putem face nicio investiție în această zonă, pentru că am pierde proiectul european de construire a unei rețele noi de apă și canalizare, din cadrul Programului ISPA, etapa a III-a. Sunt câteva milioane de euro care se vor investi în zonă și noi nu putem decât să așteptăm să înceapă lucrările în vara anului viitor. Până atunci, pentru a ajuta locuitorii, am putea realiza doar o soluție de compromis, care nu afectează proiectul. Doar forarea unui puț de adâncime ar ajuta locatarii, pentru că nu implică nicio schimbare la rețeaua existentă sau îmbunătățire de vreun fel”, a declarat Ursulescu.

Cartierul Valea Cenchii a fost alimentat printr-un minibaraj care colecta apa dintr-un izvor, însă în zilele secetoase, nu mai curge un strop de apă.