Focarul epidemic de la Spitalul CF Timișoara a fost stins! Peste 80 de persoane au fost testate

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Ancheta epidemiologică demarată la Spitalul CF din Timișoara, după ce mai multe persoane au fost infectate cu noul coronavirus, a fost finalizată. De la începutul lunii iulie, zeci de suspecți au fost testați.

Patru asistente medicale și patru pacienți au COVID-19 după ce una dintre angajate nu a purtat echipament de protecție și nu a respectat regulile de prevenție în ciuda recomandărilor autorităților. Ancheta epidemiologică a fost inițiată în urmă cu o săptămână, iar în total au fost testate 86 de persoane, dintre care 18 pacienți.

„Medicul epidemiolog al spitalului consideră că a fost stins focarul de infecție având în vedere faptul că toate persoanele implicate în ancheta epidemiologică internă au fost testate. Aceste teste au fost efectuate atât la spital, cât și la domiciliile celor izolați. Pacienții sunt asimptomatici în continuare. Rămân în supraveghere în pavilionul nostru COVID-19. Între timp, pe lângă prima asistentă confirmată pozitiv, în urma acestei serii de teste, au mai rezultat încă trei. În total, patru cadre medicale și patru pacienți au COVID-19”, a declarat, pentru Express de Banat, Adela Filipescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CF.

Pacienta zero, angajată a unității sanitare, a fost inițial internată, dar conform unor informații a cerut externarea pe proprie răspundere și se află în autoizolare. Totodată este cercetată disciplinar pentru că nu a respectat normele de prevenție. Pe numele său poate fi depusă chiar și o plângere penală.

Sursa foto: digi24.ro