Riscă plângere penală! Prima asistentă de la Spitalul CF Timișoara, depistată cu COVID-19, cercetată disciplinar

Focarul de infecție de la Spitalul CF din Timișoara are rădăcini în nerespectarea regulilor de prevenție. Prima asistentă infectată cu SARS-CoV-2 este cercetată și riscă plângere penală.

Cadrul medical a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în 1 iulie, iar până astăzi au mai fost confirmate alte șase persoane. Potrivit conducerii unității sanitare, prima asistentă infectată a încălcat normele legate de gestionarea situației epidemiologice. Nu a purtat echipament de protecție și nu a respectat procedurile legate de triajul epidemiologic cu toate că a fost instruită și avertizată. 

„Asistenta medicală va fi cercetată disciplinar și dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, a transmis într-un comunicat de presă, Stela Iurciuc, managerul spitalului.

Până în prezent, au fost confirmate pozitiv șapte persoane. Trei asistente, dintre care două asimptomatice și patru pacienți care, la rândul lor, nu prezintă simptome. „Ancheta epidemiologică declanșată a fost îngreunată de vidul legislativ creat în ultimele zile neavând certitudinea că persoanele aflate în izolare la domiciliu, contacți direcți ai persoanelor pozitive, au respectat întocmai recomandările INSP”, a mai transmis conducerea unității sanitare.

Activitatea Spitalului CF din Timișoara a fost desfășurată, în timpul pandemiei, în colaborare cu reprezentanți ai Spitalului „Victor Babeș”. Pacienții sunt internați în pavilionul destinat persoanelor depistate cu COVID-19.