Măsurile impuse de autorități, ignorate de agenții economici. Amenzi de peste 250.000 de lei aplicate de DSP Timiș

untitled design set 970x90 px

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică au efectuat verificări la operatorii economici timișeni pentru a vedea dacă respectă și implementează măsurile pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel s-au verificat mai multe terase, hypermarketuri, piețe agroalimentare, baze de agrement și unități industriale. Au fost aplicate 58 de amenzi în valoare de peste 250.000 de lei.

Abaterile se referă la nerespectarea măsurilor de distanțare socială, inexistența informării sau avertizării la nivelul unităților verificate. Au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 avertismente și 41 de amenzi în valoare totală de 251.100 lei.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Aceste controale vor continua și pe mai departe, la nivelul tuturor operatorilor economici, indiferent de forma de organizare. În paralel cu activitatea de control, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin echipe formate din medici în specialitatea Epidemiologie și cu sprijinul medicilor specialiști în specialitatea Boli Infecțioase, s-a implicat activ și a inițiat acțiuni de consiliere la nivelul unor unități industriale cu impact socio-economic major, stabilind măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a luat toate măsurile care s-au impus în cazul fiecărei persoane depistate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, monitorizând în permanență evoluția situației epidemiologice, până la dispariția oricărui risc infecțios”, informează DSP Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/