Focar de coronavirus la Spitalul CFR Timişoara! Alte două asistente şi patru pacienţi confirmaţi pozitiv

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

La Spitalul CFR Timişoara a izbucnit un adevărat focar de coronavirus, după ce săptămâna trecută a fost depistată pozitiv o asistentă. În urma testelor efectuate, alte două asistente, care au intrat în contact cu prima, au fost depistate pozitiv şi încă patru pacienţi.

Aseară au venit rezultatele pentru aceştia, astăzi se vor recolta probe pentru restul cadrelor medicale şi pacienţi, iar mâine vor veni rezultatele şi pentru recoltările de astăzi. Surse din cadrul spitalului spun că starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, ei fiind asimptomatici, doar că testul COVID a ieşit pozitiv. De asemenea, cele două asistente care au fost depistate ulterior sunt asimptomatice.

„Sunt într-adevăr trei asistente confirmate pozitiv, dintre care una este cea de săptămâna trecută, pacientul zero din spital. Ulterior s-au pozitivat două colege, care au intrat în contact direct cu ea şi în urma acţiunii de testare, conform calendarului stabilit de medicul epidemiolog, ieri s-au mai testat cadre medicale şi pacienţi şi deocamdată am primit rezultatul pentru patru pacienţi care au fost testaţi pozitiv. Restul de pacienţi sunt negativi”, a precizat Adela Filipescu, purtător de cuvânt al Spitalului CFR Timişoara.

Pacienţii care erau internaţi la Spitalul CFR pe secţia de medicină internă au fost transferaţi tot în acelaşi spital pe pavilionul special destinat COVID. Acest demers a fost convenit cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Există un protocol între spitale şi s-a decis ca pacienţii care au fost confiramaţi pozitiv să rămână la Spitalul CFR.

Procesul de testare stabilit de medicul epidemiolog al Spitalului continuă. Se testează tot personalul medical şi pacienţii care sunt în acest moment internaţi pe Medicină Internă.