Atelier de film pentru tineri organizat de Ceau Cinema

po 1000x100px (3)

Ai o pasiune pentru arta cinematografică și îți dorești un start în vara aceasta? Atunci trebuie să știi că Ceau Cinema, împreună cu Asociația Culturală Contrasens, organizează în perioada 16-19 iulie un atelier de film pentru tinerii între 14 și 18 ani, denumit „Ceau, Cineva!”. Înscrierile se fac online, prin completarea unui formular: https://forms.gle/zjbCuyy7svsLEkJ49, participarea fiind gratuită.

Cei de la Ceau Cinema vorbesc despre trei ateliere interactive (Cum se face un film, Cum scriem despre film, Cum privim un film) la care tinerii vor participa, îndrumați fiind de scenariști, regizori și chiar actori, precum: scenarista Ivana Mladenović și criticii de film Andrei Gorzo și Ionuț Mareș. „În ciuda unei ediții limitate, nu renunţăm la partea educativă dezvoltată în ultimii ani împreună cu profesioniști din lumea filmului. Îi așteptăm pe cei care au între 14 – 18 ani să se înscrie la cele trei ateliere interactive de introducere în arta cinematografiei, unde se vor întâlni cu scenarista, actrița și regizoarea sârbo-română Ivana Mladenović și cu criticii de film Andrei Gorzo și Ionuț Mareș. Atelierul oferă tinerilor din Timișoara (dar nu numai) șansa de a descoperi, în timpul festivalului, cum se face un film (cu accent pe latura practică), cum se vede un film (cu accent pe analiza în detaliu a unui clasic al cinematografiei europene) și cum se scrie despre un film. Fiecare atelier este ținut de câte un invitat special, într-o atmosferă relaxată și, bineînțeles, în aer liber, la umbră!”, ne-a transmis echipa Ceau Cinema.

Date fiind condițiile epidemiologice, atelierele vor avea loc într-un spațiu deschis, mai exact în curtea Institutului Francez, cu respectarea regulilor de distanțare şi de protecţie. Mai multe informaţii găsiți aici: http://www.ceaucinema.ro/ateliere-ceau-cineva/

Atelierul „Ceau, Cineva!” este la a treia ediție și este susținut prin programul de film literacy: The Other Europe’s Cinema, care urmează să fie lansat în toamnă.