Record de îmbolnăviri! Spitalul din Lugoj înregistrează 14 cazuri de COVID-19, cel mai mare număr de la startul pandemiei!

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Lugojul are la ora actuală 14 pacienți depistați pozitiv cu COVID-19 în ultimele două săptămâni. De la izbucnirea pandemiei, este cel mai mare număr de infectați depistat în municipiul de pe Timiş.

Este adevărat, acum testele se fac în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” și nu la Timișoara, deci capacitatea de detectare e mai mare, dar oricum numărul de cazuri este mare, raportat la populația orașului.

Ultimul a fost confirmat duminică și este un pacient venit din Germania, fără legătură cu focarul de la Hella. De altfel, surse din cadrul SML au precizat că firma respectivă a luat măsuri serioase de prevenție, dar infectarea a avut loc la un eveniment în afara firmei, mai precis la o petrecere privată. 120 de angajați ai firmei au fost testați, iar testele au ieșit negative.

O să aibă de lucru mai mult Poliția decât Spitalul

publicitate ziar expresb 1000x100

În lumina ultimelor cazuri din Lugoj, directorul spitalului face apel din nou la populație să nu se relaxeze, virusul trebuie izolat și limitat pentru a ne putea întoarce la viețile noastre normale.

„În mod normal, dacă sunt pacienți asimptomatici, eu îi țin în spital. Consider că așa e normal, așa este etic din punct de vedere medical. Spitalul e pentru binele omului și al omenirii, e pentru binele pacientului, nu este o pușcărie, cum spunea Avocatul Poporului. Desigur, dacă cineva va dori să plece pe semnătură, noi nu îl putem ține. Dar, nu uitați, cei care pleacă sunt pozitivi și contagioși! Cu cât pleacă din spital mai mulți infectați, cu atât mai mult de lucru pentru Poliție. Cu sau fără simptome, acești pacienți trebuie să stea obligatoriu acasă, respectiv izolați la domiciliu, cu familiile lor și să nu intre în contact cu nimeni, sub nicio formă”, ne-a declarat medicul Erwin Floroni, directorul spitalului.

Din păcate, avertismentele de acum sunt foarte asemănătoare cu cele din 15 mai, la finalul stării de urgență, care nu au fost luate în serios

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/