Focar de coronavirus la o firmă din Făget! Cinci persoane angajate au fost depistate pozitiv

Cinci persoane angajate la o firmă de textile din Făget au fost diagnosticate cu coronavirus, ultima dintre ele, o femeie, chiar ieri. Prima a fost depistată pozitiv joi, moment în care societatea a fost închisă şi s-a demarat o anchetă epidemiologică.

În cadrul unei societăţi din Făget cu aproximativ 300 de angajaţi şi care are ca obiect de activitate industria textilă a izbucnit un adevărat focar de coronavirus, primul dintre infectaţi fiind depistat joi şi de atunci încă patru angajaţi au fost confirmați cu noul virus. Firma va rămâne închisă cel puţin 14 zile, iar ancheta epidemiologică este în curs.

„Ținând cont că au apărut cinci cazuri în zona Făgetului de la aceeași firmă, în această seară am discutat atât cu domnul subprefect, cât și cu reprezentantul DSP. Ancheta epidemiologică este în curs, o parte din contacți fiind puși în izolare. De asemenea, am solicitat ca, pe lângă ancheta epidemiologică, să se facă și verificări privind respectarea normelor de sănătate și de protecție a muncii. Foarte important, toate persoanele puse în izolare beneficiază, în această perioadă, de concediu medical! Am primit de la DSP informarea că firma rămâne închisă cel puțin 14 zile”, a declarat Marcel Avram, primarul oraşului Făget.

În total, la Făget şi localităţile aparţinătoare au contactat noul virus opt persoane. Dintre cele cinci angajate la societatea respectivă din oraş, doar două sunt din Făget, restul din comune limitrofe. Primarul oraşului spune că primul cetăţean al oraşului depistat pozitiv la Făget a fost deja vindecat, iar următorii trei urmează să ajungă şi ei acasă până la finalul săptămânii.