Flavius Țunea, fiul fostului prefect de Caraş-Severin, cârtița din RAR Timiș a grupului infracțional condus de „Paurul”

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis definitiv că membrii grupului condus de „Paurul” rămân în arest preventiv pentru 30 de zile.

Este vorba despre Ovidiu Florin Seghedi, zis „Paurul” și considerat de către procurorii DIICOT liderul grupului infracțional organizat, Flavius Adrian Țunea, fiul fostului prefect Octavian Țunea, angajat al RAR Timiș, Cosmin Pantea, numit de presă „șmecherul cu Ferrari”, Cristian Iambor, intermediarul șpăgii pentru angajații RAR, „un cunoscut intermediar în lumea Registrului Auto Român fie în Timișoara, fie în Reșița”, cum consemnează procurorii, Daniel Lucian Nicorescu, funcționar public, angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Timiș și consilier local la Făget.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Descinderi DIICOT la o grupare specializată în furtul maşinilor de lux! [UPDATE][VIDEO]

Acțiunea a fost declanșată și de această dată de către ofițerii anticorupție de la DGA, Biroul Județean Caraș-Severin, care au sesizat că „în perioada 2012-2017 a fost constituit la nivel transnațional un grup infracțional organizat având drept scop furtul unor autovehicule de lux din Uniunea Europeană, în special din Italia, autovehicule care ulterior sunt introduse în România prin punctele de trecere a frontierei din zona de vest, fiind folosite la autoritatea vamală documente vamale de transport sau comerciale falsificate”.

CITEȘTE ȘI: Candidatul la funcția de primar al unei comune cărășene a ajuns în arest preventiv

De asemenea, „Paurul” avea deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița trei dosare pentru înșelăciune și contrabandă cu autoturisme furate, care s-au conexat cu dosarul deschis de DGA. Acesta a încercat să vândă un autoturism Volkwagen Touareg alb găsindu-l client pe „Minu”, Cosmin Pantea sau „șmecherul cu Ferrari”, care, prin mai mulți intermediari, a încercat să înscrie mașina la RAR Caraș-Severin, dar inginerii de aici au refuzat, în sistemul informatic apărând avertizarea clară că mașina nu poate fi înscrisă. Așa au ajuns la Flavius Țunea care, pentru o șpagă – susţin procurorii – de 1.100 de euro, a acceptat să înscrie autoturismul, deși ar fi ştiut că fusese întrebat și refuzat la înscriere la RAR Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/