Candidatul la funcția de primar al unei comune cărășene a ajuns în arest preventiv

Unul dintre suspecții în cazul furtului mașinilor de lux a vrut să devină primar al unei comune din Caraș-Severin vara trecută. Visul i s-a ruinat, iar după ce a pierdut fotoliul de primar, „a câștigat” postura de arestat preventiv.

Ovidiu Florin Seghedi a candidat vara trecută la scaunul de primar al comunei Lupac din partea PP-USL (fostul Partid Conservator), dar nu a fost să fie ales. A fost însă arestat preventiv ieri de către Tribunalul Caraș-Severin, alături de alte patru persoane, într-un dosar de trafic cu mașini de lux furate.

Este vorba despre o amplă acțiune a DGA Caraș-Severin, instrumentată sub coordonarea procurorilor DIICOT, prin care a fost destructurat un grup infracțional organizat care se ocupa cu vânzarea de autoturisme de lux (BMW X6, Porsche Cayenne, BMW 635 Coupe, BMW X5 şi Mercedes ML).

Procurorii DIICOT spun că „există suspiciunea rezonabilă că în ultimii ani s-a constituit și a acționat, la nivel transnațional, un grup infracțional organizat, având drept scop furtul unor autovehicule de lux din Uniunea Europeană, în special din Italia, autovehicule care ulterior erau introduse în România prin punctele de trecere a frontierei din zona de vest, în acest scop fiind folosite la autoritatea vamală documente vamale de transport sau comerciale falsificate”.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Descinderi DIICOT la o grupare specializată în furtul maşinilor de lux! [UPDATE][VIDEO]

Pentru a crea aparența de legalitate, membrii grupării achiziționau documente ale unor autovehicule accidentate, având aceeași marcă și aproximativ aceleași caracteristici cu autovehiculele furate.

gif card de energie dacus 1000x100

Procurorii mai spun că au fost identificate mai multe autoturisme de lux care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Sentința cu privire la arestarea preventivă a celor 5 nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara. Un al șaselea membru al grupului, Cosmin Vasile (foto jos), deși fusese reținut pentru 24 de ore, a colaborat cu organele de anchetă și nu a mai fost propus pentru arestare preventivă.

Sursă foto: adevarul.ro

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/