Filmul negocierilor de pe terasa din Piața Unirii. Cum au încercat să îl ademenească liberalii pe deputatul AUR Titi Stoica?

titi stoica bun

Deputatul AUR de Timiș Titi Stoica a povestit, pentru Expressdebanat.ro, cum a decurs întâlnirea cu liberalii Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, în care cei doi au încercat să îl mituiască, promițându-i posturi în instituții publice pentru apropiații săi, în schimbul absentării de la votul asupra moțiunii de cenzură. Titi Stoica spune că a fost șocat când a auzit de la cei doi: „Domnul Cîțu vrea să te vadă!”

Parlamentarul AUR Titi Aur spune că întâlnirea a avut loc în 1 octombrie, pe o terasă în Piața Unirii din Timișoara, el cunoscându-l pe Nicolae Bitea, directorul STPT, din școala generală.

„În prima parte a zilei, aproximativ ora 10, am fost contactat prima și prima oară de un fost coleg de-al meu dintr-un grup civic din Spania, care mi-a spus că Rareș Bogdan vrea să se vadă cu mine, dacă sunt la București. Eu i-am răspuns obraznic, că nu mă întâlnesc cu bărbați care se rujează. S-a încheiat relativ repede și a aflat că sunt la Timișoara, pregătesc protestul de a doua zi. Noi pe 2 octombrie am avut un protest la București.”, a povestit deputatul Titi Stoica.

La aproximativ o oră și jumătate după, spune parlamentarul, a fost contactat telefonic de Nicolae Bitea și invitat de acesta să bea o cafea.

„Am fost colegi de școală eu cu Nicu Bitea, în clasele V-VIII, am mai ținut legătura pentru că noi am ținut foarte mult la diriginta noastră și ea ne-a adus împreună. De-a lungul timpului am mai ținut legătura. În drum spre cafea, mi-a zis că mai vine cu cineva, că are o întâlnire de la 12, apoi să ne vedem. A zis că nu vrea să fie văzut când intră la mine în cabinet. Și i-am spus că sper că nu mă sună pentru chestia cu moțiunea. Și, cu vreo 5 minute înainte să ajung la locație, când ne-am auzit să îmi spună unde mai exact ne vedem, mi-a zis că mai e cu cineva. Și atunci am luat decizia să îmi acopăr spatele, fiindcă de la începutul activității mele în politică mi-am dat seama că oamenii ăștia nu au cuvânt și apelează la tot felul de scoateri din context ca să ne pună într-o lumină nefavorabilă. Am decis ca măcar să înregistrez audio, pentru siguranța mea.”, a declarat Titi Stoica.

Nicu Bitea a venit la întâlnire însoțit de deputatul Cosmin Șandru, povestește parlamentarul AUR.

„Am fost pe o terasă în Piața Unirii. Pe Cosmin Șandru nici nu îl știam, doar după nume și poză, fiindcă m-am uitat, la începutul mandatului, să văd cine sunt ceilalți deputați și senatori de Timiș. Mi-au spus: «Domnul Cîțu vrea să te vadă!» și faptul că… îți oferim, îi facem membri formali PNL, adică… Asta m-a șocat cel mai mult. Sâmbătă am avut protestul, luni m-am dus la prima oră să depun plângerea. Din punctul meu de vedere, comunicatul DNA e prima dovadă că am avut dreptate când am reclamat această tentativă ordinară de corupere a parlamentarilor AUR., a mai spus parlamentarul care a fost, ulterior, audiat, în calitate de martor. I-a fost cerut de anchetatori și dispozitivul și materialul probator în original.

După anunțul DNA cu privire la punerea sub acuzare pentru dare de mită, liberalii Cosmin Șandru și Nicolae Bitea au anunțat că se suspendă din PNL până la finalizarea anchetei.

CITEȘTE ȘI: Deputatul PNL Cosmin Șandru și șeful STPT, puși sub acuzare de DNA pentru dare de mită