Vin containere pentru triajul pacienților suspecți de Covid-19, în spitalele din Timișoara

babes
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Autoritățile din Timiș au solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale distribuirea unor containere modulare, în contextul epidemiologic generat de noul coronavirus. O solicitare similară a fost făcută și la valul pandemic precedent. 

Solicitarea vizează 6 astfel de containere modulare și a fost formulată de Primăria Timișoara, aprobată ulterior de CJSU.

„Am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență într-o ședință extraordinară pentru a dezbate asupra unei cereri venite din partea Primăriei Timișoara de a se acorda 6 containere de urgență care vin de la Agenția Națională pentru Rezervele de Stat. Acestea sunt, în principal, pentru triaj la Spitalul Victor Babeș, respectiv Spitalul Louis Țurcanu. De asemenea, am cerut câte un container pentru fiecare drive-through – centrul de vaccinare din nordul orașului, de la Selgros, respectiv la sudul Timișoarei, la Shopping City, și, de asemenea, încă două pentru Spitalul Louis Țurcanu. Momentan vor veni doar două containere, imediat, care se află în depozit în partea de vest a României, următoarele patru urmând să vină în funcție de câte containere are la dispoziție ANRSPS, dar în principal cele două de la spitale, pentru triajul epidemiologic, sunt necesare.”, a declarat subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu.

Potrivit hotărârii adoptate de CJSU, recepționarea și preluarea containerelor modulare se va realiza prin grija Primăriei Timișoara. O cerere similară de distribuire a unor containere a fost formulată și acum un an, pentru 6 containere care, în principal, au fost distribuite la Spitalul Victor Babeș. Este vorba despre acele containere de la intrarea în clinică, acolo unde se face triajul, unde pacienții sunt evaluați. Containerele sunt încălzite și au toate dotările necesare.