Filiala PLUS din Timiș a luat deja o decizie pentru alegerile locale din 2020!

După ce USR Timiș a anunțat că va deschide o competiție internă pentru stabilirea candidatului la funcția de primar al Timișoarei, filiala locală PLUS a transmis un mesaj pentru cetățeni în același sens. Partidul condus la București de Dacian Cioloș a punctat, printr-un comunicat de presă, că alianța ce a câștigat alegerile europarlamentare în cel mai vestic județ al țării va avea un candidat comun și la Primăria capitalei Banatului.

Practic, va fi o „finală” în alianță, între candidatul desemnat de USR și cel al PLUS. „Întelegem pe deplin responsabilitatea pe care o avem în urma rezultatului şi transmitem că vom avea un candidat la Primăria Timişoara, precum şi la cât mai multe alte primării din judeţul Timiş – nu doar în localităţile unde am câştigat alegerile. Procesul de desemnare a candidatului va cuprinde doi paşi: o cursă internă în interiorul PLUS Timiş, în cadrul căreia se va putea înscrie orice membru, urmând să stabilim candidatul comun împreună cu cei de la USR, după ce îşi finalizează şi ei competiţia internă. Alegerea finală va fi făcută pe criterii transparente, fiind siguri că vom găsi, împreună, cea mai bună soluţie pentru Timişoara”, transmite PLUS Timiș.

La fel ca cei de la USR, coordonatorii regionali ai PLUS spun că au încredere că Timișoara va trece printr-o reformă administrativă reală. „După următoarele alegeri locale, suntem încrezători că Timişoara poate fi pusă înapoi în locurile fruntaşe din România când vine vorba de administraţie publică. Această reformă poate fi făcută doar eliminând vechile moduri de a face politică şi administraţie şi promovând transparenţa, corectitudinea şi meritocraţia – calităţi pe care PLUS îşi bazează întreaga structură”, spun semnatarii comunicatului, Sabin Răciu, Radu Vlădescu şi Cătălin Şipoş.

CITEȘTE ȘI: USR Timiș prinde aripi: „Ne pregătim pentru preluarea administrației și a guvernării în 2020”. Când vor desemna candidatul la Primăria Timișoara?

Sursa foto: timpolis.ro

1000x100 (5)