USR Timiș prinde aripi: „Ne pregătim pentru preluarea administrației și a guvernării în 2020”. Când vor desemna candidatul la Primăria Timișoara?

Victoria din Timiș de la alegerile europarlamentare le-a dat curaj celor din filiala județeană USR, dar și „vecinilor” din Arad. Partidul va demara vara aceasta o competiție internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Timișoara, pe care membrii săi sunt convinși că o vor câștiga. Pe lângă multe victorii pe care se bazează că le vor avea la alegerile locale de anul viitor, filiale din țară sunt convinse că vor câștiga și alegerile parlamentare, ceea ce va determina ca USR să formeze viitorul guvern, la finalul lui 2020.

Deocamdată, trei membri USR și-au exprimat dorința de a candida la funcția de primar al Timișoarei, dar la conferința de miercuri a liderilor filialei numele lor nu au fost dezvăluite, ci anunțurile vor fi făcute de fiecare membru în parte. Înscrierile sunt deschise până la 15 iunie, iar campania internă din partid va avea loc până la data de 18 iunie. După un vot democratic în filiala Timiș, candidatul urmează să fie anunțat la data de 20 iulie. „Ne pregătim pentru preluarea administrației și a guvernării în 2020. Timișoara are nevoie de o schimbare, de o viziune, are nevoie de o reformă a administrației primăriei, a felului în care sunt administrate companiile deținute de Consiliul Local. Am câștigat alegerile alături de prietenii din PLUS și sunt convins că împreună vom da și viitorul primar al Timișoarei”, a precizat președintele USR Timișoara, Dan Reșitnec, cu referire la salubrizare, iluminat, transport în comun, piste de biciclete sau necesitatea unui spital modern.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De la data alegerilor europarlamentare, USR Timiș a primit 200 de adeziuni noi. Partidul primește și oameni care au mai fost în politică, cu condiția să nu fi avut „carnet” în ultimii doi ani sau funcții publice. Cei care au fost lideri și au deținut funcții pot fi primiți în USR doar cu derogare de la Biroul Județean al partidului. „În USR Timiș a venit un val de membri. Nu ne vom îndepărta de la criteriile noastre de integritate, nu vom primi oameni care nu au coloană vertebrală, dar așteptăm alături de noi orice persoană care vrea să se implice. Pot să asigur toți primarii din toate UAT-urile că până la alegerile locale vom avea filiale în toate UAT-urile”, a precizat liderul USR Timiș, Cristian Moș. Acum, USR Timiș are filiale în 50 de UAT-uri din cele 99 din cel mai mare județ din țară.

Iar dacă USR Timiș nu va avea niciun reprezentant în Parlamentul de la Bruxelles, liderul organizației din Arad, Vlad Botoș, va fi eurodeputat. Arădeanul spune că va avea cabinet de europarlamentar și în Timișoara. „Am câștigat acest mandat pentru că românii și timișorenii ne-au dat încredere. Am fost în această campanie în comune ca Biled, Becicherecu Mic, am vorbit cu cetățenii județului dumnevoastră. Am descoperit oameni minunați. Au ieșit în număr foarte mare și au dat un semnal puternic că se poate face politică și altfel. Noi și cei din PLUS vom schimba modul de a face politică în județul Timiș. Timișoara și Arad trebuie să aibă altă administrației”, a precizat Vlad Botoș, prezent la conferința de presă organizată de USR Timiș.

banner 970 x 250