Felix Borcean își liniștește adversarii: „Nu eu am făcut din spital o temă de campanie electorală”

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș rămâne unul dintre subiectele cele mai fierbinți de pe agenda lui Felix Borcean. Orgolii, măsuri luate împotriva logicii au făcut din el o poveste lungă de pe urma căreia pacienții nu au avut nimic de câștigat.

Deși scandalul legat de demiterea managerului Adrian Cican, numirea altor conducători prin ordine de ministru al Sănătății și readucerea lui Cican, ca apoi să fie din nou îndepărtat durează de mai bine de jumătate de an, au existat voci potrivit cărora Felix Borcean ar fi întreținut atmosfera tensionată, doar din considerente de natură electorală.

Primarul Borcean neagă aceste afirmații: „Țin să-i reamintesc distinsului medic Călin Grozăvescu, căci despre el este vorba, fostul manager, și el manager al spitalului și director medical numit de mine pentru că a fost un om în care am avut încredere și nu zic că nu am în continuare, adică profesional nu am ce să îi reproșez și nu o să îi reproșez niciodată, nici măcar pe partea asta de cancan pe online. Eu ambulatoriul l-am dorit de la bun început. Că nu am știut eu ce înseamnă ambulatoriu și până m-am dumirit și până am înțeles care este mecanismul, e adevărat, dar încă din primele luni de mandat m-am interesat pentru că primeam tot timpul semnale, nu e ambulatoriu, e un haos acolo, ceva nu este în regulă și am încercat să descifrez mecanismul acesta. La un moment dat, domnul doctor Borcean mi-a spus că nu e bine să îl fac, că nu este important, să-l las, e bine așa, nu ar trebuie să scormonesc în bălegar, că nu vom avea venituri suplimentare, nu e important ambulatoriul, că ne descurcăm și fără el. Asta mi-a tras un semnal de alarmă, tocmai această încercare de acoperire a subiectului și am discutat cu oameni neutri, am chemat la un moment dat o firmă de audit”, explică Borcean, acesta fiind momentul din care au plecat divergențele cu unii medici din Spitalul Municipal.

Borcean spune că problemele legate de ambulatoriu nu sunt de acum, nu reprezintă teme de campanie electorală ambulatoriul.

„Situația s-a accentuat, s-a acutizat pentru că domnul manager sau domnii manageri care au fost în ultima perioadă, nu a mai fost Cican, să ne înțelegem, nu aveau decât să deschidă larg porțile ambulatoriului și să zică «poftiți, dragi medici și dragi pacienți». Și de asemenea se mai acreditează încă o tâmpenie, pot să îi spun așa, că vezi, Doamne, medicii și-au găsit locuri prin oraș și au deschis cabinete acei domni medici care sunt angajați ai spitalului. În momentul în care se deschide ambulatoriul și dacă se vrea deschis bineînțeles de către conducere, cine va conduce, cine conduce spitalul în momentul de față poate să îl deschidă și mâine, cred eu, pentru că are toate lucrurile puse la punct, sunt achiziționate aparate sau mă rog, așa știu că a lăsat Cican. Nu îți trebuie mare lucru într-un cabinet de ambulatoriu, îți trebuie un stetoscop, un calculator și poate un aparat de specialitate”, este de părere candidatul independent la Primăria Caransebeș.

Borcean mai spune că medicii din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș trebuie să-și respecte obligațiile, să-și desfășoare activitatea în ambulatoriul spitalului, pentru că așa este normal.

„Deci domnii doctori care sunt angajați ai spitalului fie că vor, că nu vor, vor trebui să lucreze și în ambulatoriu, chiar dacă dumnealor au și cabinete private, e treaba lor, și le-au deschis unde și le-au deschis, iar acea activitate pot să o facă după program sau în afara serviciului. Nu cum se întâmpla în Spitalul din Caransebeș când dumnealor lucrau în timpul programului, lucrau și în privat. Sunt lucruri pe care le știe toată lumea și poate mă întreb și acum, oare domnii aceia procurori care se autosesizează așa de ușor pentru lucruri foarte puțin vizibile, nu au ridicat niciodată un deget în privința acestui ambulatoriu care funcționează în maniera aceasta de ani de zile, zeci pot să spun?”, se întreabă Felix Borcean.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/