Fără punte de dialog! Primarul vrea pod paralel, consilierii vor reabilitarea Podului de Fier

Subiectul construcției unui nou pod rutier peste râul Timiș a stârnit discuții intense și în ultima ședință a Consiliului Local, mai ales după ce primarul Francisc Boldea a continuat să-și promoveze inițiativa podului paralel cu Podul de Fier. O idee aprig contestată nu doar de politicieni, ci și de lugojeni sau specialiști, care nu văd realizabil podul pe amplasamentul propus de executiv, în acest moment.

Necesitatea unui pod a fost justificată în același stil alarmist, tragi-comic de către primarul Francisc Boldea: „Acum două săptămâni era să rămânem fără pod, deoarece a trecut un ceh cu tirul mare și s-au făcut trepidații mari. Mai era puțin și scăpa de pe role și direct în apă!”. Mai mult amuzat, decât îngrijorat, consilierul Bogdan Blidariu a întrebat: „Cine a stat să se uite la role, dom’ primar?”. Răspunsul nu a venit, tirada continuând: „Pe GPS-ul vechi e trecut A6 că trece pe Podul de Fier (nu este vorba de A6, ci E70”, completează Liviu Brândușoni. „A fost o înmormântare a romilor și podul a fost blocat o oră, orașul a fost blocat și el. Nu putem să stăm un an sau doi cu un singur pod. Cu un pod nu rezistăm nici două ore, când e festivalul de folclor”.

Dialogul a continuat, consilierul PNL întrebând dacă în expertiza făcută în urmă cu câțiva ani apare că Podul de Fier nu poate fi reabilitat. „Se poate, dar cam în trei ani de muncă.”, a răspuns primarul Boldea, care a adăugat că nu este necesar să se respecte Planul de Mobilitate Urbană pentru că Lugojul nu are nevoie de fonduri europene pentru construcția unui nou pod. „Avem din bugetul local alocată suma. Din excedentul bugetar de 16 milioane euro, iei 1.500.000 de euro. E mare excedentul.”, a afirmat Francisc Boldea.

Concluzia a aparținut tot consilierului Bogdan Blidariu: „Ați fost un primar ineficient, nu ați cheltuit bani din buget și aveți excedent bugetar. Numai un primar slab poate să aibă un excedent bugetar!”.

Până la construcție, podul paralel a primit o finanțare de 150.000 lei pentru un studiu de fezabilitate.