Adrian Torma, pregătit de alianţe pentru alegerile locale

După ce șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, le-a oferit posibilitatea primarilor social-democrați să facă alianțe cu oricine consideră de cuviință că este oportun, edilul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, a hotărât să profite de această libertate, în contextul alegerilor locale din această vară, căci, de, unde-s mulți, puterea crește.

Ținând cont că edilul-șef al comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu, nici nu admite lipsa alianțelor politice la nivel local, acesta fiind de părere că astfel de proiecte nu numai că au existat dintotdeauna, ci ele reprezintă un beneficiu real pentru oamenii unei comunități, la aceeași concluzie a ajuns și primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma purtând deja discuții cu reprezentanții filialelor din spectrul politic de la malul Dunării, discuții care, cel mai probabil, se vor concretiza după ce regulile jocului vor fi clarificate vizavi de alegerile pentru scaunul de edil-șef.

„M-am gândit la propunerea doamnei președinte și, cu siguranță, după ce vor apărea candidații și listele de consilieri, vor fi anunțate și posibilele alianțe preelectorale. Eu am în cap și avem câteva discuții cu partenerii cu care colaborăm sau cu cei cu care ne dorim să colaborăm înainte de campania electorală, dar toate acestea, dacă se vor finaliza, le vom face publice pentru că este și interesul meu, și al nostru ca cetățeanul, cel care va vota, să știe cum vedem lucrurile fiecare dintre noi, cei care facem parte din spectrul politic.” a explicat șeful administrației publice locale din Moldova Nouă pentru expressdebanat.ro.

Deși astăzi nu mai face parte din barca politică cu ajutorul căreia a ajuns la butoanele primăriei Moldova Nouă, social-democratul Torma nu a dat de înțeles că ar fi interesat de un proiect politic comun cu liberalii, după „divorț” discuțiile cu fosta echipă focusându-se strict pe frontul comun pentru rezolvarea problemelor comunității. Cu toate acestea, dacă oamenii își vor dori o astfel de alianță, Adrian Torma nu va refuza să se așeze la masă cu foștii colegi.

„PNL-ul este un partener din cadrul spectrului politic și vom socializa, vom gândi lucruri bune pentru comunitate, vom gândi o viziune generală pentru oraș, dar, din păcate, la nivel județean, nu au fost, din punctul meu de vedere, abordările corecte în relația cu mine, dar, repet, în politică orgoliul și mândria nu trebuie să fie mult prea mari. Dacă nevoile orașului ne vor face să ne punem la aceeași masă și să avem o gândire comună, eu o voi face pentru că, și atunci când eram în PNL, am stat la discuții și m-am pus la masă cu consilierii PSD de la nivel local, cât și cu conducerea județeană social-democrată pentru că binele comunității e mai important decât binele nostru politic. Sunt pozitiv și constructiv în relația cu toate partidele politice atât timp cât și reprezentanţii acestora lasă de înțeles că avem interese comune și anume: dezvoltarea orașului.”, a ținut să completeze edilul-șef de la malul Dunării.