Fără pensii speciale pentru magistrați?! PMP Timiș nu este de acord!

PMP Timiș susține măsura de eliminare a pensiilor speciale, însă doar în anumite domenii! Magistrații și-au suspendat activitatea ca formă de protest. Deputatul Cornel Sămărtinean susține că pensiile polițiștilor, ale militarilor și ale magistraților nu trebuie anulate. Ținta PMP este anularea pensiilor speciale date politicienilor.

Printre cerințele Partidului Mișcarea Populară către Guvernul lui Ludovic Orban înainte de a-i da votul de investitură s-a numărat eliminarea pensiilor speciale. În forma actuală, legea protejează dreptul cadrelor MAI și MApN la pensia de serviciu. Cei care vor fi afectați sunt politicienii care au deținut funcții de conducere și magistrații. „Multă lume spune că pensiile speciale trebuie eliminate, dar foarte puțini fac pași concreți. Noi credem că acest lucru trebuie să se întâmple. Excludem partea cu pensiile militare. Ne referim la pensiile politicienilor și parlamentarilor.”, a declarat Cornel Sămărtinean.

În privința magistraților, PMP nu este de acord cu anularea pensiilor speciale. Cornel Sămărtinean spune că poziția partidului este de a nu anula pensiile de serviciu pentru magistrați și militari. „Noi considerăm că magistrații trebuie să își primească în continuare pensiile. Ele sunt mai mult pensii de serviciu. Noi ne referim la pensiile politicienilor.”, a subliniat deputatul PMP.

1000x100 casa brutarului

Declarația vine în contextul în care de miercuri magistrații și-au suspendat activitatea în diferite locuri din țară, printre care și la Curtea de Apel Timișoara. Eliminarea pensiilor speciale va fi discutată în 28 ianuarie, în Camera Deputaților. Comisia pentru Muncă a Camerei a dat aviz pozitiv și, potrivit proiectului de lege, singurii care vor avea dreptul la păstrarea pensiei sunt polițiștii și militarii.

CITEȘTE ȘI: Grevă la Curtea de Apel Timișoara