Sorin Grindeanu, lângă Marcel Ciolacu la șefia PSD! Senatorul Chisăliță îi trimite printre studenți!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Social-democrații cărășeni se întâlnesc astăzi într-o conferință extraordinară în care își vor desemna delegații pentru congresul partidului de la sfârșitul lunii februarie. Nu va exista însă și un vot pentru anunțata susținere a lui Marcel Ciolacu. Numele fostului premier Grindeanu e tot mai vehiculat în sediul de pe „George Enescu”.

Președintele PSD Caraș-Severin Luminița Jivan și președintele executiv Luca Mălăiescu au anunțat că Marcel Ciolacu e o variantă foarte bună pentru reformarea PSD, dar au spus că o decizie se va lua în forurile statutare ale partidului doar în momentul în care vor fi cunoscute numele tututor candidaților. Pe aceeași linie merge și senatorul Ionuț Chisăliță, președintele PSD Reșița. În plus, acesta l-ar vedea la vârful partidului și pe Sorin Grindeanu, omul care la un moment dat a scindat filiala PSD Caraș-Severin și a generat plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România.

„Eu aș vrea ca viitorul președinte PSD să vină în față alături de o echipă de oameni tineri. Dacă nu venim cu tineri, cu oameni care n-au mai fost până acum în față, vom pierde. Cred că, pe lângă Marcel Ciolacu, trebuie să vină inclusiv Sorin Grindeanu. Este un fost premier al României, care trebuie să-și regăsească locul în această echipă. Trebuie să vedem și alți oameni politici tineri lângă Marcel Ciolacu sau lângă cine va fi președinte PSD”, a declarat Chisăliță într-un interviu pentru expressdebanat.ro.

Senatorul social-democrat a dat exemplul organizației locale PSD Reșița, pe care o conduce de anul trecut. Chisăliță a ținut să renunțe la toți cei care făcuseră parte din conducerea organizației, chiar dacă erau personaje cu greutate mare pe scena politică. „Eu când am candidat pentru șefia PSD Reșița mi-am dorit un singur lucru: să schimb toată conducerea organizației și să vin cu oameni tineri, care nu au mai fost implicați în politică. Am avut foarte multe tălpi, nu am dat afară pe nimeni, dar mi-am dorit ca greii partidului să facă un pas în spate, să lăsăm oamenii tineri să transmită mesajele partidului. Noi nu reușim să ajungem ca mesaj la acei tineri care se îndreaptă fie spre USR, fie spre PNL. Iar dacă ne uităm la USR, vedem că mare parte din mesajul lor e de Stânga și ar trebui să se regăsească la noi, la PSD”, a afirmat parlamentarul.

Ciolacu și Grindeanu nu ar trebui să fie neapărat contracandidați pentru șefia PSD, crede Chisăliță, cei doi ar putea face mai degrabă echipă. În plus, liderul PSD Reșița a remarcat că actualul președinte interimar are cam aceeași viziune, drept dovadă fiind prezența altor social-democrați pe micul ecran decât cei cu care PSD a obișnuit în era Dragnea. „Noua conducere PSD să meargă în universități, să stea de vorbă cu studenții, să vadă care sunt problemele lor! Noi le-am dat transport gratuit, e ok, dar nu astea sunt problemele cu care se confruntă ei. Trebuie să găsim acele probleme reale pe care le au. Am văzut că au scos în față și alți oameni, cum e senatorul Romașcanu, un foarte bun om politic, dar care ieșise până acum. Degeaba îl punem pe Marcel Ciolacu președinte dacă lângă el nu aduce oameni tineri, care nu au imaginea pătată de atâta politică. Trebuie să vină și oameni precum Sorin Grindeanu. Au loc amândoi. Să nu uităm că există și președintele Consiliului Național, o funcție extrem de importantă. El gestionează departamentele partidului. Noi am luat destule măsuri bune la guvernare, dar nu am știut să le arătăm. A fost și o aroganță a liderilor partidului din momentul respectiv. Trebuie să învățăm să fim mai umili și să ne ducem în mijlocul oamenilor”, a mai spus Ionuț Chisăliță.

De ce e văzut acum Sorin Grindeanu cu alți ochi de către social-democrații cărășeni, în condițiile în care la moțiunea împotriva guvernului său au votat pentru demitere? Chisăliță a vorbit despre o anumită conjunctură de moment: „Au fost niște decizii de partid care s-au luat, probabil că Sorin Grindeanu a fost sfătuit prost la momentul respectiv. Acum e momentul ca Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu și alți oameni valoroși pentru acest partid să-și dea mâna și să contribuim cu toții la relansarea PSD!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/