Concurenţă aprigă pentru Primăria Răcăşdia, în 2020

untitled design set 970x90 px

Primarul Mirco Ilie Lechici nu renunță la încă o candidatură pentru șefia administrației publice locale pe care actualmente o conduce, chiar dacă, spre deosebire de anul 2016, numărul adversarilor politici care vor fi angrenați în competiția electorală din acest an este mult mai mare.

În urmă cu aproape patru ani, edilul comunei Răcășdia se bucura din nou de încrederea electoratului. Pe atunci, după spusele lui Lechici, în bătălia pentru șefia comunei erau înscriși doar trei candidați, în timp ce alte formațiuni politice nu au țintit atât de sus, acestea limitându-se doar la listele de consilieri, în acest sens fiecare sprijinind un anume candidat. Cu totul altfel se prezintă lucrurile astăzi în comuna de pe Valea Carașului, aici regăsindu-se organizații ale următoarelor partide politice: PMP, Pro România, ALDE, PSD, PNL, ceea ce înseamnă că obținerea victoriei de către Mirco Ilie Lechici nu va fi chiar floare la ureche.

Deși se spune că primarul în funcție pleacă cu un anumit avantaj în fața contracandidaților, edilul liberal spune că situația nu stă chiar așa, întrucât fiecare candidat trebuie să lupte întru materializarea obiectivului fixat. Mai mult decât atât, provenind din mediul de afaceri, Mirco Lechici cataloghează concurența drept un lucru benefic: „Când ai de unde alege este foarte bine! Din punctul acesta de vedere, nu am nicio problemă. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca alegerile locale din acest an să se desfășoare în două tururi”.

Chiar dacă, spre deosebire de ceilalți, primarul comunei cărășene deține un portofoliu consistent pe care să-l prezinte oamenilor în momentul în care își va cere din nou votul, toate proiectele întreprinse pentru dezvoltarea comunității, în detrimentul unei liste de promisiuni, șeful administrației publice locale din Răcășdia nu se îmbată totuşi cu apă rece și asta pentru că generațiile de astăzi nu mai au mentalitatea generațiilor de ieri, lucrurile desfășurându-se acum cu o viteză aproape inimaginabilă.

„E adevărat că eu am un portofoliu consistent în spate, dar, între timp, generațiile s-au mai schimbat. Totuși, eu socotesc că sunt undeva la mijloc. Nu mai e ce a fost. Lumea e mai nerăbdătoare, vrea ca totul să se-ntâmple peste noapte. Eu încerc și încă mai am nervi să discut cu fiecare în parte și să-i explic că, din partea primăriei, nu a existat niciodată rea-voință. Încerc să fiu cât mai transparent. De aceea, mereu, îi rog pe colegii din Consiliul Local să informeze cetățenii în mod corect vizavi de ceea ce se întâmplă aici. Sunt și acum persoane care gândesc că aici umblă câinii cu covrigi în coadă, că aici se învârt tot felul de lucruri și că ei sunt dezinformați. Sperăm ca Răcășdia să meargă pe direcția pe care este acum.”, a mai ținut să puncteze primarul comunei din Caraș-Severin pentru expressdebanat.ro.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/