Dansatorii au invadat hotelurile din Reșița

po 1000x100px (3)

Când toată atenția cetățenilor este concentrată pe industria reșițeană ce se stinge încet, o altă ramură ce ar putea fi exploatată este lăsată pe planul doi. Tocmai de aceea, când pensiunile din zonă nu mai au loc nici cât să arunci acul datorită campionatului național de dans ce se desfășoară în weekend, tot ce rămâne de făcut este să se încurajeze astfel de inițiative.

Potențialul turistic din zonă nu este nici pe jumătate exploatat din cât ar fi posibil, totuși există evenimente care aduc în oraș oameni din toată țara. Campionatul Național de Dans Sportiv a împânzit toate pensiunile și hotelurile din zonă cu cele peste 400 de perechi participante la concurs, care vor ajunge în weekend din toate colțurile țării.

Cu câteva săptămâni înainte de marele campionat național ce Reșița a reușit să îl organizeze, pensiunile și hotelurile din zonă au fost asaltate de telefoane din toată țara, în căutare de cazare. Un simplu telefon la orice pensiune din zonă demonstrează că nu mai există nici măcar un pat liber. „Acest campionat a adus o gură de oxigen în zonă. În Reșița totul este plin și tocmai de aceea participanții la concurs au început să caute locuri de cazare și în județ”, precizează Alexandru Holecz, președintele Clubul Mystic Reșița, organizatorul Campionatului Național de Dans Sportiv.

banner 1000 x 100 hd

Astfel de competiții care ajută la promovarea întregii zone turistice ar trebui susținute cu elan de autoritățile locale, tocmai pentru că ele reprezintă o oportunitate de a atrage și alți turiști în zonă. Fidelizarea lor prin servicii cât mai primitoare și mai interesante ar putea face din judeţul nostru destinația preferată a acestora.

Din păcate, este nevoie de astfel de evenimente ca în numeroasele pensiuni din zonă să fie forfotă. Deși zona ar putea deveni una dintre cele mai populate din țară, cărășenii nu știu să-și vândă marfa sau puțini sunt cei care au știut să folosească potențialul zonei și să-l transforme în destinația turiștilor din toată țara.

03 britannia 1000 x 100 gif

Comments

  1. darcle says:

    Ce sa-ti spun daia presedintele a luat legatura cu agentia de langa INTIM sa le gaseasca locuri de cazare. Sunt pensiuni la SECU si Valiug neocupate, hotel la Valiug si voi spuneti ca nu mai sunt locuri. Se asigura si transport de la Valiug si ne vaietam de lipsa de posibilitati.