FOTO: Tiroliana a înlocuit matematica

Vestea că pentru o zi văd lumea de la înălţime i-a bucurat pe elevii Şcolii Numărul 7 din Reşiţa, care ieri şi-au petrecut ziua pe Muntele Mic. Distracţia a atins cote maxime, iar curiozitatea le-a transformat ziua într-una mirifică.

Aproape cincizeci de elevi din clasele I, a II-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa, însoţiţi de cadrele didactice Cristina Ardeleanu şi Violeta Groza, au petrecut ieri o zi de neuitat pe Muntele Mic.

Organizată în parteneriat cu Clubul Montan Caransebeş, „Ziua de aventură” le-a oferit copiilor ocazia de a se bucura din plin de frumuseţea muntelui, dar şi de a se distra într-un mod spectaculos. Programul a debutat cu o drumeţie pe parcursul căreia copiii au făcut cunoştinţă cu muntele, cu flora montană, şi-au creat o imagine de ansamblu asupra zonei montane în care se află. Al doilea moment, aşteptat cu nerăbdare de copii, a fost tiroliana. Au urmat diverse exerciţii şi jocuri în „Parcul de aventură”, un loc inedit şi special amenajat pentru copii în apropiere de localitatea Borlova.

DSC_0039 (Medium) DSC_0031 (Medium)
Elevii au testat în premieră tiroliana

„Ziua de aventură” face parte dintr-un program care mai cuprinde weekend-uri şi tabere de acelaşi gen, în care copiii desfăşoară activităţi şi exerciţii plăcute, distractive, dar care contribuie la menţinerea stării lor de sănătate. Pentru o parte din copiii participanţi la „Ziua de aventură” această acţiune a fost pregătirea pentru tabăra numită „Săptămâna de aventură”, care va avea loc în perioada 3 – 6 august 2013.

DSC_0249 (Medium) DSC_0160 (Medium)
Școlarii au avut parte și de drumeții, dar sub strictă supraveghere

Acţiunea s-a încheiat cu o întâlnire surpriză în Caransebeş cu viceprimarul municipiului, Cornel Galescu. Acesta i-a însoţit pe copii într-o plimbare prin centrul oraşului şi le-a făcut o scurtă introducere în istoria locului, vorbindu-le despre obiectivele întâlnite, dar şi despre cele mai importante personalităţi ale oraşului.

DSC_0328 DSC_0314
Alpinistul Cornel Galescu i-a întâmpinat în calitate de viceprimar
al municipiului Caransebeș

,,A fost o acţiune complex, care  a îmbinat sportul, mişcarea în aer liber cu educaţia ecologică, elemente de istorie şi geografie locală. «Ziua de aventură» se înscrie în activităţile Proiectului educaţional judeţean  «Călător în Munţii Banatului», derulat de Şcoala 7 Reşiţa în parteneriat cu Clubul Montan Caransebeş şi care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene 2013, avizat de ISJ Caraş-Severin”, a declarat profesor Cristina Ardeleanu, pentru Express de Banat.