Primăria Timișoara intenționează să deschidă terenurile de sport a 15 școli în afara cursurilor pentru elevi și tineri

terenuri deschise

Primăria Timișoara intenționează să deschidă un număr de 15 terenuri de sport ale unor școli din oraș pentru ca elevii și tinerii să poată face mișcare și în afara cursurilor. După ce reprezentanții municipalității vor discuta cu directorii unităților de învățământ, regulamentul va fi supus votului consiliului local.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a anunțat, săptămâna trecută, că a pregătit un proiect de hotărâre prin care solicita Primăriei Timișoara să pună terenurile de sport din cadrul școlilor la dispoziția tinerilor în timpul vacanței de vară și nu numai. În ultimul plen din această săptămână, Roxana Iliescu a vorbit din nou despre importanța acestui proiect.

Am depus în data de 20 iulie proiectul „Deschideți curțile școlilor”, nota de fundamentare și un draft de regulament. Este un proiect care vizează deschiderea curților școlilor, mai exact accesul gratuit al tuturor elevilor de până în 18 ani pe terenurile de sport și în curțile unităților de învățământ după orele de curs, pentru zilele din weekend și totodată în vacanțe. Mă aștept cât mai repede să fie repartizat acest proiect la compartimentul de specialitate pentru obținerea ulterioară a tuturor avizelor necesare. Este genul de proiect care va intra și în dezbatere publică, tocmai de aceea m-aș bucura să fim un pic atenți și cu cât mai repede cred că vom supune acest proiect la vot, cred că cu atât mai bine”, a afirmat Roxana Iliescu.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a ținut să ia cuvântul pentru a anunța că și USRPLUS a pregătit un proiect de hotărâre în acest sens, fiind identificate 15 școli ale căror terenuri de sport ar putea fi deschise pentru elevi și tineri.

Mă bucur că împărtășiți o idee pentru care USRPLUS a militat de mult timp și de fapt am elaborat un proiect de hotărâre în ultimele săptămâni, pe care l-am discutat și cu inspectoratul școlar, cu un regulament care urma să-l discutăm și cu școlile vizate. Am făcut o listă de cred că 15 licee care au și pază și o curte ce poate fi deschisă”, a explicat Dominic Fritz.

Roxana Iliescu i-a replicat edilului-șef că „nu știu cum ar fi putut obține avizele un proiect de hotărâre care nu a fost înregistrat la primărie”. În final, Dominic Fritz a propus să se facă schimb de proiecte pentru a se găsi cea mai bună soluție.