Un consilier local cere Primăriei Timișoara să deschidă terenurile din curțile școlilor pentru copii și tineri, în timpul vacanței

terenuri deschise

Consilierul local Pro România Roxana Iliescu a inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită Primăriei Timișoara să pună terenurile de sport din cadrul școlilor la dispoziția tinerilor pe timpul vacanței de vară și nu numai.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, semnalează faptul că după un an de școală online, în care copiii din Timișoara au fost nevoiți să stea închiși în case, terenurile din curțile unităților de învățământ au lacătul pus. Asta în condițiile în care, susține alesul local, ar putea fi deschise, astfel încât elevii și tinerii să aibă unde face mișcare în siguranță, aproape de casă.

Prin urmare, Roxana Iliescu a inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită conducerii primăriei să pună la dispoziție aceste terenuri pentru tineri.

leader board 728 x 90 px

Se întâmplă deja în sectorul 6 al Capitalei, în Bacău și în Brașov, de ce nu s-ar putea întâmpla și în Timișoara, oraș care se bucură de multe unități de învățământ preuniversitar care au în folosință curți și terenuri sportive? Am inițiat un proiect de hotărâre prin care vreau ca administrația locală să pună terenurile de sport din cadrul unităților de învățământ la dispoziția tinerilor. Mă aștept ca acest proiect să aibă susținători din partea tuturor grupurilor politice, pentru că interesul superior al copiilor trebuie să primeze întotdeauna! (…) În mod clar, această măsură ar avea un efect substanțial în expunerea tinerei generații la un stil de viață sănătos, în condiții de siguranță, în timpul vacanței de vară, și nu numai. Educația și sportul nu ar trebui să aibă culoare politică, de aceea acest proiect este un prilej fantastic pentru a ne mobiliza, noi, consilierii locali, să votăm un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să deschidem curțile școlilor pe timpul vacanței de vară și nu numai, în baza unui regulament aplicat de administrația publică locală, care să asigure măsurile de organizare și protecție, să responsabilizeze directorii școlilor din Timiș să prioritizeze o educație pentru sănătate făcută pe bune.”, a explicat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România s-a și întâlnit, în această săptămână, cu copiii care ar putea beneficia de pe urma acestei măsuri.

Domnule Fritz, deschideți curțile școlilor, să lăsăm conflictele politice deoparte și să redăm bucuria acestor copii! Vă așteptăm pe terenul din curtea școlii la un meci de… fotbal, nu de declarații.”, a adăugat Roxana Iliescu.