Familia Mălăiescu nu face parte din niciun grup infracțional! Sunt consecințele presiunilor de pe vremea „Împăratului Simi”!

Primarul din Oțelu Roșu, candidat pentru un nou mandat, și soția sa, aflată pe lista de candidați ai PSD la consiliul local, pe o poziție neeligibilă, au fost ținta unor atacuri foarte dure, a unor dezvăluiri care ar putea conta mult în ochii alegătorilor. Luca Mălăiescu vorbește însă de jocuri murdare, de o încercare disperată de a-l discredita, care nu se bazează decât pe speculații!

Luca Mălăiescu a vorbit deschis, fără nicio reținere, despre lucrurile apărute în presă cu privire la soția sa, Maria. Despre soția primarului s-a scris că ar fi implicată până-n gât în mafia facturilor fictive și a returnărilor ilegale de TVA, dar și că firma acesteia ar fi furnizat Primăriei Zăvoi, pentru sume foarte mari, decorațiuni stradale luminoase pentru sărbătorile de Paști și Crăciun. Mai mult decât atât, s-a insinuat că soția primarului de pe Valea Bistrei ar face parte dintr-un grup infracțional organizat specializat în spălarea de bani, grup infracțional care ar fi cuprins mai multe firme din țară.

Primarul Mălăiescu spune că sunt doar răutăți venite din partea unor oameni care i-au șicanat și îi atacă familia de ani de zile, totul făcându-se în scop electoral. „Soția a fost implicată la grămadă cu ceilalți învinuiți, însă din punct de vedere juridic normal mi se părea să separe învinuiții de acele fapte de cel care este acuzat de complicitate la tăinuire. Adică ai cunoscut fapta și nu l-ai reclamat pe cel care a comis-o! Soția nu a semnat nimic, nu a emis nicio factură, nu a fost în actele niciunei firme care este acuzată în dosar, nu apare niciunde! Nu vreau să fiu acuzat că, aflându-ne în campanie electorală, ne substituim de la vinovăție, dar pe vremea aceea era primar Iancu Simion Simi și s-au făcut foarte multe presiuni asupra noastră. Este o realitate, iar faptul că după zece ani mai tragi după asemenea acuzații e dureros”, a explicat Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.

1000x100 casa brutarului

Edilul-șef a răspuns și acuzațiilor legate de firma soției care comercializează ornamente stradale. Ornamente care ar fi furnizate doar în localitățile cu primari PSD. „Să vă spun sincer, aceste decorațiuni de Paști și Crăciun sunt mult mai ieftine decât în altă parte, astfel că soția are contracte cu multe primării, fără a ține cont de culoarea politică. De exemplu, primarul PNL de la Glimboca a comandat de la firma ei pentru că de la Elba Timișoara a cumpărat cu un an înainte mult mai scumpe. Decorațiunile sunt vândute în toată țara. Aceste declarații sunt răutăți care nu se pot dovedi”, a afirmat Luca Mălăiescu.

Edilul-șef a vrut să le închidă definitiv gura celor care îi atacă soția, explicând în ce condiții aceasta a ajuns pe lista cu propuneri din partea PSD pentru Consiliul Local Oțelu Roșu. „Vom depăși și momentul acesta. Ea e trecută pe această listă la solicitarea organizației locale a PSD pentru că în ultimii patru ani s-a implicat în problemele organizației. A fost și dorința ei, pentru că a muncit în această perioadă și chiar îmi este teamă că va fi mai iubită în partid și în oraș decât mine. Asta așa, în glumă, dar de aici și până la atâtea răutăți și chiar sesizări din partea unora…”, a mai spus primarul orașului de pe Bistra.