SITUAȚIE DE URGENȚĂ. Gunoaiele Reșiței s-au mutat pe terenul în care au fost îngropate milioane de euro pe vremea primarului Spătaru!

Problema gunoaielor în Reșița este departe de a fi rezolvată! Ba dimpotrivă, continuă să scandalizeze cetățenii, să ridice costurile, să compromită mediul și să pună în pericol siguranța publică. Mai grav este că nimeni nu poate spune exact când se va sfârși calvarul!

După ce Brantner a descărcat munți de gunoi pe Valea Țerovei, scandalizându-i pe oamenii de afaceri care au fabrici la doi pași, viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, a convocat ieri Comitetul Local pentru Situații de Urgență pe tema soluționării problemelor apărute în gestionarea serviciului de salubrizare privind depozitarea deșeurilor. Principalul punct de pe ordinea de zi a fost identificarea unei platforme pentru transbordarea deșeurilor de către operatorul de salubritate. A fost adoptată cu unanimitate de voturi propunerea ca platforma de la km 7 să fie utilizată pentru transbordarea deșeurilor, respectiv descărcare-încărcare imediată și transport spre deponeul final, informează Biroul de Presă al Primăriei Reșița.

S-a ajuns în această situație mai mult decât complicată după ce GREEN ECOBAUER a notificat administrația locală referitor la suspendarea activității, începând cu data de 28 mai, din cauza unor probleme legate de capacitatea insuficientă de stocare la platforma situată în Dealul Lupacului și lipsa unui deponeu final de depozitare a deșeurilor menajere. La rândul ei, Primăria Reșița a notificat operatorul BRANTNER SERVICII ECOLOGICE să identifice o soluție pentru asigurarea continuității serviciului de salubrizare pe raza municipiului Reșița.

Operatorul a luat măsuri imediate găsind soluții sustenabile de transport și depozitare la un depozit autorizat și a identificat un teren situat pe Valea Țerovei, proprietate privată, pentru transbordarea deșeurilor, respectiv încărcare-descărcare imediată și transport spre deponeul final. Menționăm că această soluție avea un caracter provizoriu, dar disconfortul creat riveranilor în urma acestei acțiuni a determinat autoritatea locală să dispună imediat operatorului găsirea unei alte soluții și salubrizarea imediată a terenului în cauză. Regretăm modul abominabil de a face o astfel de campanie electorală. Prin aceste acțiuni considerăm că se creează voit presiuni  și constatăm că se dă amploare unor situații cunoscute de toate autoritățile din județul Caraș-Severin, cu scopul de a dezinforma electoratul și de a denigra măsurile actualei conduceri în favoarea unui anume candidat”, a comentat situația Ioan Crina, viceprimarul cu atribuții de primar al Reșiței.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Brantnerul își bate efectiv joc, la fel ca și cei care au hotărât să mute gunoaiele la km 7, într-o zonă verde de la marginea orașului. Aseară, grămada de gunoi s-a aprins și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Asta, în ciuda faptului că s-au dat asigurări că în zona respectivă se va face doar transbordare, nu depozitarea deșeurilor. Mai grav este că Green Ecobauer, societatea care se ocupa până mai ieri de transportul deșeurilor în alt județ, a fost somată să elibereze deponeul de la Lupac. Numai că această firmă are tot timpul din lume la dispoziție, nu are niciun motiv să se grăbească și, atunci, situația poate deveni cu adevărat critică. Mai ales că temperaturile cresc de la o zi la alta, iar ultimele informații care vin dinspre Consiliul Județean spun că deponeul ecologic nu va fi gata nici în următoarele trei luni, iar operator pentru el oricum nu există!

CITEȘTE ȘI: 

SCANDAL. Oamenii de afaceri de pe Valea Țerovei se revoltă împotriva viceprimarului Crina: „În loc să aducă investitori, ne aduce gunoaie!” [VIDEO]

banner maxagro