Metalul Reșița mizează pe tineri. Un elev de clasa a IX-a a debutat în Liga a II-a!

Sezonul 2015-2016 al Ligii a II-a de fotbal a fost unul al premierelor pentru Metalul Reșița. În lotul echipei din Valea Domanului și-au făcut loc mulți juniori, iar unii dintre ei chiar au debutat în liga secundă.

Cel mai recent debut este cel al lui Răzvan Miloș, un produs sută la sută al Centrului de copii și juniori din Valea Domanului. La 15 ani și opt luni, fostul elev al antrenorului Petre Panescu, un fotbalist care a scris istorie pentru echipele din Caraș-Severin, a jucat primele minute într-un meci de Liga a II-a. S-a întâmplat la Pâncota, în penultima etapă a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, juniorul Răzvan Miloș intrând pe teren în minutul 81, în locul lui Costea.

„M-am simțit foarte bine, având în vedere că am debutat la o vârstă foarte fragedă. Le mulțumesc antrenorilor Petre Panescu și Cosmin Buda, care m-au pregătit până în această perioadă și mai ales antrenorului Carol Gurgu, care a avut încredere în mine și m-a ajutat să debutez la această vârstă. La Pâncota am avut câteva emoții, dar când am intrat pe teren m-am concentrat și am încercat să dau totul. Voi încerca să mă pregătesc bine și să-i dovedesc domnului antrenor că pot face parte și sâmbătă din echipa Metalul, la meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. Colegii mei de la juniori m-au încurajat și sper că mă vor încuraja și în continuare”, ne-a spus Răzvan Miloș.

Cel mai tânăr debutant din Liga a II-a s-a apucat de fotbal în urmă cu nouă ani, în Valea Domanului, fiind antrenat de Petre Panescu, iar din acest sezon, de când a trecut la Juniori B, antrenorul său este Cosmin Buda. Prezența unei echipe de ligă secundă la Reșița i-a dat posibilitatea lui Răzvan Miloș să debuteze în acest eșalon, la o vârstă fragedă. Răzvan Miloș (foto, alături de antrenorul Petre Panescu) este mijlocaș dreapta, dar poate evolua și atacant. Este elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz” Reșița, având-o ca dirigintă pe prof. Rodica Fîc.