Familia Chebuțiu se mai alege cu un proces. Pentru Muzeul de Locomotive!

explo 1000x200

Foștii angajați ai Uzinei Constructoare de Mașini, care au contribuit financiar, dar și fizic la ridicarea debarcaderului de la Văliug, își amintesc cu lacrimi în ochi de vremurile în care au muncit să lase ceva în urma lor.

Pe lângă debarcader, institutul de proiectări sau Vila Renk, unde își are reședința familia Chebuțiu, și unicul muzeu în aer liber din România, cel al Locomotivelor, au ajuns în proprietate privată. Oamenii legii își fac datoria, în sensul că încearcă să demonstreze că toate deciziile luate în cadrul consiliilor de administrație la capitolul înstrăinări sunt ilegale, dar până atunci familia Chebuțiu beneficiază de toate bunurile orașului pe care le-au luat în proprietate prin inginerii financiare frauduloase.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la sediul administrației publice locale, foștii angajați ai Uzinei Constructoare de Mașini au participat și au povestit cu nostalgie și cu ochii plini de lacrimi cum au contribuit constant la punerea pe picioare a diverselor obiective care se aflau la momentul respectiv în patrimoniul UCMR și nu în administrarea unor persoane care nu au nimic în comun cu Reșița.

cocora ucmr
Fostul angajat al UCMR, subinginerul Cocora, a plâns în fața mulțimii pentru nedreptatea făcută de Chebuțiu

,,Pe domnii care au lucrat la UCMR i-am informat că am tot căutat documente cu privire la Muzeul de Locomotive inaugurat în 1972 la Reșița, la 100 de ani de la construirea primei locomotive cu aburi. Am rămas și eu surprins când am văzut documentul și ușurința cu care a trecut în administrare privată. Vom folosi în instanță acel document pentru că lucrurile nu pot rămâne așa. Au fost donate cu mare ușurință de la un angajat cu funcție de conducere la un alt angajat. Vedem juridic ce putem face”, a spus edilul-șef Mihai Stepanescu. Primarul spune că va deschide proces, iar în instanță se va prezenta cu toate probele de care dispune să redea muzeul reșițenilor.

Acesta a mai făcut referire și la alte obiective pe care va încerca să le recupereze și să reîntregească patrimoniul orașului.

Reamintim că în prezent Adrian Chebuțiu și Adrian Preda se află în arestul IPJ, după ce instanța a decis să îi trimită în arest preventiv pentru 30 de zile. Soția lui Chebuțiu este liberă pentru că are doi copii minori în grijă, care nu puteau fi privați de ambii părinți.

Comments

 1. Alin says:

  ………………..la pușcărie cu șobolanii ăștia au furat și distrus in ultimul hal,si confiscată toata averea ca doar din furturi și distrugere au facut.(comentariu moderat)

 2. LuxPhotoFuchs says:

  “unicul muzeu în aer liber din România” GREŞIT!! La Sibiu există din 1994 un MUZEU DE LOCOMOTIVE CU ABUR ÎN AER LIBER cu 35 de exponate, din care 7 fabricate la Reşiţa http://www.cultura.sibiu.ro/muzee/locomotive

 3. Paul S. says:

  Prietene ALIN, daca ai ajuns sa vorbesti in halul asta despre niște copii nevinovati…eu zic ca si tu ar trebui sa incerci sa te “piși” pe tine. E inuman ce spui…cei care administreaza acest site ar trebui sa aiba alta atitudine in privinta acestor comentarii. Nu incurcati capra cu varza!

 4. costi says:

  Oare chiar asa sa fie cum zic ziarele ,eu cred ca ziare vb din ce aud si marea parte din ziaristi OMIT ADEVARUL fac senzational aici..Legat de locomotivele din resita NU sunt ale familiei Chebutu nu au fost si nici nu vor fi,cu ceva ani in urma primaria se ocupau de locomotive ,PRIMARIA neavind bani le-a plasa la CONSILIU JUDETEAN ,dupa ce primaru a cautat sa le dea cuiva sa le intretina negasind lea lasat pline de buruieni ,si Consiliu Judetean la fel …ASA sa infintat FUNDATIA UDR ,care sa ocupat de ele care a adus si trenu regal la resita ,unde trebuia sa vina si REGELE MIHAI ,si din motive de sanatat nu am mai venit exista inscrisri casei regale ..FUNDATIA UDR a facut asa frumos in parcul de locomotive ,,uitativa la sibiu cum este parcul abandonat ..Casa invinovatesti pe cineva trebe sa te uiti si in trecut sa poti vedia de ce ,vb lumea asa .Cu Locomotivele este o poveste lunga si mare ,cititi despre ia si veti vedia ca defapt nu sunt a famlilei CHEBUTIU ,cititi cercetati documntativa ,nu mai injurati si nu mai invinovatiti asa dupa ureche….Si legat de UCMR e la fel ,OLTCHIM ,DACIA ,ARO ,TRACTORU ,IMR ,IMELE, CSR MOLDAMIN ,ETC ….unde sunt va intreb pe voi astia de inurati aiurea pe cine nu trebe ..E simplu EU sia dat seama ca rominia ete un pericol pentru europa producind prea mute …si au spus asa ..voi ROMINIA ia produceti 30 /% din productie si asa sa dat afara muncitori si asa sa dus tot dracu nu Chebutiu e de vina ..toate sunt de la ILIESCU ,NASTASE ETC , va dau un sfat cautati si cititi si veti vedia ca nu chebutiu e de vina cu ,inchiderea uzinei si nici locomotivele nus ale lui

 5. LuxPhotoFuchs says:

  În fine a apărut şi PRIMUL COMENTARIU MODERAT de către expressdebanat. A trebuit să fac reclamaţie la poliţie ca un ziar online apreciat şi citit de mulţi bănăţeni să se alinieze la civilizaţia cotidiană. Succes în continuare, ţineţi-o tot aşa!

 6. Anca says:

  Felicitari domnule FUCHS, sunteti acelasi om cu coloana vertebrala, nu pot spune acelasi lucru despre cei care scriu materialul.
  Ca rautati observ ca au postat pe langa minciuni si o fotografie veche antica si demult de cand Stepanescu avea luminite pe locomotiva ca in ultimii ani Oana ne-a tot informat ca nu mai este slobot la brizbrizuri pe locomotiva de patrimoniu.
  Costi cea de la trenul regal nu se publica ca ei nu au fost invitati sa participe, au scris pe contre si atunci.
  Domnul FUCHS este la a doua interventie la cei de la ziar, le spune iarasi ca Sibiul a fost nr.1, dar ei nu vad decat partea care sa creeze ura in randul cititorilor.
  Apropos pe domnul Cocora il stiu chiar FB. Ar trebuii sa ii fie rusine sa spuna ca a dat bani sa construiasca ceva ce revendica acum, sa il intrebati pe POPA Mircea cum s-a facut tot ca era directorul lor la UCMR.