Expoziție în cod binar, la Timișoara – 100 ani de Campus UPT

Timisoara expozitie in campus la UPT
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

100 de ani de Campus UPT aduce la Timișoara expoziția „unu unu zero zero unu zero zero”, adică un cod binar, simbolizând adaptarea la era digitală.

Expoziția „unu unu zero zero unu zero zero” se va deschide în 10 noiembrie, de la ora 19:00, în holul Facultății de Mecanică, și va putea fi explorată până pe 10 februarie 2024.

„Suntem martorii evoluției unei instituții care a țesut, în mod complex, principiile de spațiu și loc, ziduri și oameni, educație și comunitate. Expoziția și-a propus să sondeze relația simbiotică dintre oameni și mediul universitar, dintre diversele structuri rizomiale care dau particularitate campusului și să exploreze posibilitatea unor zone de intersecție, a negocierii unor structuri spațio-temporale, ce se sustrag unei interpretări uniperspectivale”, transmit reprezentații UPT.

Artiștii participanți – unii dintre ei, foști absolvenți ai UPT – oferă, prin intermediul lucrărilor realizate pentru expoziție, noi moduri de percepție a spațiilor, de interacțiune cu acestea și de transformare a lor în “locuri” cu sens, încărcate cu valori simbolice și cu rezonanță culturală.

Expoziția se împarte în trei spații: holul principal al Facultății de Mecanică (prima clădire din ansamblul proiectat de arh. Duiliu Marcu, în 1923), căminul 1 MV și cantina. Dincolo de aspectul tehnocratic al mediului construit, pe care ne focusăm, deseori, atunci când ne gândim la universitate, se desfășoară un areal eterogen de microexistențe, de fire aproape invizibile, efemere, un ecosistem intelectual complex – capitalul uman.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Astfel, vineri, 10 noiembrie, va avea loc de la ora 19:30, vernisajul expoziției conexe Discoteca MV. Un spațiu cu un istoric bogat, parterul căminului 1 MV care găzduiește, astăzi, centrul MV sci-art, a fost unul dintre epicentrele distracției în perioada 1971-1986.

 

 

untitled design set 970x90 px