Dominic Fritz: În 2024, Timișoara alege între supremația interlopilor sau respectul pentru lege

dominic fritz, primarul usr din Timisoara
untitled design set 970x90 px

La trei ani de la câștigarea alegerilor, primarul Timișoarei a vorbit despre alegerile pe care cetățenii le vor avea de făcut la alegerile de anul viitor. Dominic Fritz a invocat „supremația interlopilor” vs. „respectul pentru lege și banul public”. 

Primarul Timișoarei și-a prezentat, la Cinema Timiș, raportul de guvernare locală la trei ani de la preluarea mandatului în fruntea orașului. Dominic Fritz a urcat pe scenă pe ritmurile „Eye of the Tiger” a celor de la Survivor. Cum spun versurile, „Este ochiul tigrului. Este fiorul luptei”.

„Orice fel de schimbare nu pică din cer. Orice fel de schimbare, mai ales pentru cei care s-au branșat la resursele publice, naște rezistență și naște, de obicei, un proiect de restaurare. Proiectul de restaurare îl vedem în zilele astea. Domnul Robu este din nou candidatul PNL pentru 2024. Și acum râdeți, dar adevărul este că este un moment periculos pentru Timișoara. În 2024, timișorenii vor trebui să decidă dacă vor merge înainte sau vor merge înapoi. Dacă vor să restaureze supremația interlopilor în oraș sau dacă vor să continue pe drumul respectului pentru lege. Vor trebui să spună clar: vrem un oraș și o Timișoară antieuropeană, un oraș xenofob și un oraș în care primarul este buricul târgului sau vrem un oraș european, deschis pentru diversitate și un oraș în care lucrează o echipă și nu un rege.”, a spus Dominic Fritz în fața membrilor de partid.

Viitorul Banatului este între Arad și Timișoara

Potrivit primarului Timișoarei, Banatul va fi cea mai puternică regiune din Europa de Est.

„Ceea ce mă face să mă trezesc în fiecare dimineață cu bucurie nu este mândria și mulțumirea despre ce lucruri mărețe am realizat, ci așteptarea pentru ceea ce vine pentru Timișoara. Faptul că eu știu că viitorul Timișoarei va fi unul și mai strălucitor decât prezentul pe care îl trăim. Timișoara va fi un oraș care dovedește nu doar restului României, ci va dovedi Europei întregi că o comunitate care pune accent și valoare pe educație și cultură este o comunitate prosperă. Și îmi pare rău că acest lucru pare să fie un statement curajos în lumea asta. Dar din păcate vedem că acele forțe politice câștigă care își bat joc de educație, care au un dispreț pentru excelență. (…) Miza în următorii 5, 10 ani nu este doar Timișoara, ci în sfârșit, și asta de abia aștept să o aprofundăm în mandatul doi, trebuie să ne asumăm un rol de lider regional. Timișoara va avea prosperitate în măsura în care va reuși și mai mult decât reușim astăzi să dezvolte întreaga zonă în jurul ei. Mă refer la toată zona Timișoara – Arad. Viitorul României, viitorul Banatului este între Arad și Timișoara. Noi vom fi cea mai puternică regiune în toată Europa de Est.”, a declarat Dominic Fritz.

catalin drula, presedintele usr, pe scena cinema timis din timisoara

Catalin Drula la Timisoara

La eveniment a fost invitat și Cătălin Drulă, președintele USR, membru USR Timiș din 2016.

„Astăzi, Timișoara nu mai este același oraș ca în 2020. Se mișcă înainte într-o direcție bună, iar atunci când vine vorba de reformă, cei care au de pierdut se vor ține cu dinții și cu ghearele de privilegiile pe care le-au avut. Orice luptă de modernizare este extrem de dificilă. Aceasta este și lupta lui Dominic Fritz aici. Sunt sigur că ei nu vor reuși să întoarcă Timișoara înapoi în timp.”, a declarat Cătălin Drulă.

La Cinema Timiș a mai vorbit despre Timișoara ultimilor trei ani viceprimarul USR Ruben Lațcău.

Ruben Latcau, viceprimarul USR din Timisoara

Ruben Latcau, viceprimarul USR din Timisoara

„Am să zic proiectul care pentru mine e cel mai important dintre toate pe care le are Timișoara. E ansamblul de infrastructură de pe linia 4, zona de vest, pasajul sub calea ferată la Solventul, drumul peste platforma industrială și podul peste Bega. Toate trei sunt într-o fază mai avansată sau mai incipientă de lucru. (…) Pentru mine, tot ansamblul care va uni cartierul Dâmbovița de Ronaț este cel mai important proiect pe care îl are Primăria Timișoara, nu doar din cauza costului, va fi undeva la 300 de milioane, spre 400, ci din cauza modului în care schimbă radical felul în care orașul va funcționa. Va deschide o zonă întreagă care acum este abandonată și o va crește economic.” , a spus Ruben Lațcău.

Trei ani de guvernare USR la Timisoara

Trei ani de guvernare USR la Timisoara

Trei ani de guvernare USR la Timisoara

Administrația USR a Timișoarei a prezentat și câteva cifre – realizări în primii trei ani de mandat. Astfel, potrivit lui Dominic Fritz, rata de absorbție a fondurilor europene a crescut de la 0,2% la 80%; a depus proiecte și a semnat contracte de finanțare pentru fonduri europene în valoare de un miliard de lei. Administrația Fritz a făcut, în această perioadă, investiții în Timișoara de 450 de milioane de lei.