Explozia a băgat spaima și în medicii de la UPU

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgențelor s-au declarat șocați în momentul în care au primit pacienții răniți în explozie. Cu toții au fost mobilizați, pregătiți să acorde primul ajutor.

Trei persoane se află la Spitalul Județean de Urgență, după ce au fost transportate cu Ambulanța la Unitatea de Primire a Urgențelor. Problema însă este că răni ușoare au suferit mai mulți reșițeni, chiar și din blocurile învecinate. Aceștia au fost răniți de cioburi și doborâți la pământ de unda de șoc.

Medicii explică faptul că starea celor trei pacienți este stabilă, însă oamenii vor fi ținuți sub observație.

„În urma accidentului produs, au fost aduse trei persoane. Au fost supuse investigațiilor,  rămâne pe secția chirurgie un pacient policontuzionat. O femeie a făcut un șoc hipertensiv și este la noi, în UPU, vom decide ce facem cu ea în continuare. De asemenea, un tânăr  a făcut atac de panică. Acesta a căzut cu tot cu plafon, nu are leziuni”, a declarat Eugen Sârbu, medical-șef de la UPU, pentru www.expressdebanat.ro .

DSC_0176DSC_0184

Vecinii din blocul explodat povestesc faptul că acumularea de gaze a fost atât de puternică încât, la etajul 7, ușa de la intrare a fost aruncată în interiorul apartamentului. Femeia în cauză și-a dus repede copiii la geamuri să poată respira. Pe scări, mirosul de gaz a fost prea intens. De altfel, chiar și la o oră după explozie, trecătorii au putut simți același miros înțepător.

O altă tânără a povestit că s-a dus la baie, iar imediat cum a părăsit dormitorul plafonul s-a prăbușit. A avut noroc, astfel că a scăpat cu viață.

 

CITEŞTE ŞIFOTO/VIDEO: În urma exploziei, o femeie a murit strivită. Un tânăr de 30 de ani e în stare de șoc!