EXCLUSIV: Şpagă pentru familia Borduz?

Din luna decembrie a anului trecut, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin există un dosar penal în care primarul comunei Fîrliug, Ioan Borduz, şi fiul acestuia, Daniel, sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie. Ioan Borduz mai are un dosar, aflat deja pe rolul Judecătoriei Reşiţa, în care răspunde pentru deturnare de fonduri europene.

Edilul-şef din Fîrliug are tot mai multe probleme pe cap după ce a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie. Dacă primul dosar este deja în fază de judecată, la al doilea încă se lucrează. Organele de cercetare penală verifică mai multe contracte de servicii sau lucrări pe care Primăria Fîrliug le-ar fi încheiat cu diferite firme din cercul relaţional al lui Borduz. Procurorii DNA vorbesc de primirea unor sume de bani, atât de către primar, cât şi de către membrii comisiei de licitaţie. Ioan Borduz se apără şi spune că nu este nimic adevărat. “La acea licitaţie nu au fost decât două firme. Una s-a retras înainte de a începe licitaţia. Atunci, cealaltă a câştigat licitaţia”, explică primarul Fîrliugului.

Udroiu şi Borduz, coinculpaţi în “dosarul Dezeşti”

În dosarul trimis de DNA Timişoara la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin apare şi numele lui Daniel Borduz, fiul edilului-şef. Acesta ar fi primit unele bunuri de la Sorin Udroiu, administratorul SC Banatica, pentru acordarea contractului de lucrări la cabana de pe Semenic ce aparţine Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Udroiu are calitatea de inculpat şi în celălalt dosar, firma sa fiind cea care a efectuat lucrările la piaţa din Dezeşti şi care a primit contravaloarea acestora din banii europeni alocaţi pentru cu totul şi cu totul altceva, mai exact, pentru un festival agricol inclus într-un proiect transfrontalier.

Şpagă în plic

Mai mult, Daniel Borduz ar fi primit şi un plic cu o anumită sumă de bani de la Emil Bolboacă, administratorul SC Consiron, în favoarea căreia ar fi fost adjudecate contractele de lucrări privind “Modernizare sediu şi extindere” la Direcţia Sanitar Veterinară  Caraş-Severin şi lucrarea “Reparaţii curente garsoniere” la Direcţia Judeţeană de Sport Caraş-Severin. “Nu e adevărat, nu avem nicio relaţie cu ei. Nu avem nicio relaţie cu ei. Efectiv, nu am dat la nimeni nimic şi nu am avut de unde să dau. Nu am avut niciun contract, nici cu Primăria Fîrliug, nici cu nimeni, nimeni absolut. Eu acum aud pentru prima dată de acest lucru. Nu am avut niciun contract cu ei, nu le-am dat nimic, nici nu le-am luat nimic. Am o datorie la ei pentru că am avut un spaţiu în chirie. Nu am avut nici cea mai mică afacere, nici cu ei, nici cu Primăria Fîrliug. Lucrearea respectivă a fost scoasă la licitaţie pe SEAP”, a declarat pentru Express de Banat, Emil Bolboacă.

 

Prejudiciul care ar fi fost creat prin abuz nu poate depăşi suma de 200.000 de euro, au stabilit procurorii DNA, motiv pentru care dosarul în cauză a fost trimis spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Comments

 1. DANIEL STANCIU ESTE HOMOSEXUAL says:

  DE CE NU SCRII UN ARTICOL SI DESPRE MATERIALUL ALA DE LA REDACTIE CU PLANGERILE FACUTE DE COPII DE LA CENTRUL DE PLASAMENT IMPOTRIVA TA.

 2. DANIEL STANCIU ESTE HOMOSEXUAL says:

  ASA DECLARA PROCURORI CARE AU PE MASA UN DOSAR CU NUMELE DANIEL STANCIU

 3. DANIEL STANCIU ESTE HOMOSEXUAL says:

  SCRII ARTICOLE DOAR LA COMANDA

 4. DANIEL STANCIU ESTE HOMOSEXUAL says:

  EEEEESSSSSTTTTTTIIIIIII CCCCEEEEELLLLLLL MMMMMAAAAAIIIIIIII MMMMMAAAAAARRRRRREEEE

  SPAGAR DIN RANDUL ZIARISTILOR

 5. tavi says:

  :)))))))))))))