Anculia se simţea furat de statul român!

explo 1000x200

Ceea ce se vorbea de multă vreme despre directorul APIA Caraş-Severin pare să se confirme. Interceptările convorbirilor telefonice şi înregistrările ambientale arată adevărata faţă a lui Romică Anculia.

Avarul Anculia, aşa cum l-au caracterizat procurorii, era foarte supărat atunci când trebuia să împartă banii obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene pentru subvenţii. Ba, mai mult, acesta se simţea furat de statul român. Cel puţin aşa reiese din stenograme. “Io dacă nu fac un ban nu mi-s om. Zici că-i căciulă, nu mi-s om dacă nu fac”, afirma la un moment dat Anculia. Şeful APIA era extrem de supărat că 40 la sută din produsul infracţiunii se ducea la stat, reprezentând TVA şi impozitul pe profit. “Ne-a omorât statul! Bată-i Dumnezeu să-i bată!” Anculia era supărat şi pentru că nu băga totul în propriul buzunar, ci trebuia să cotizeze şi la partid. Acesta a fost interceptat în momentul în care îi spunea unui primar din judeţ că o parte a banilor va fi dirijată pentru campania electorală, când vor trebui să împartă cadouri alegătorilor. “Trebe bani pentru campanie, trebe bani şi vouă, trebe şi nouă … cu chestia asta ne doare la p…”

Anculia nu se rezuma însă doar la atât. El se implica efectiv în influenţarea votului. Dovadă în acest sens este înregistrarea convorbirii telefonice dintre acesta şi primarul din Socol, Valentin Ghiţă, în care îi explica acestuia din urmă cum îl va ajuta la alegerile locale, mai exact, cum îi va şantaja pe alegători. “Marius dă două milioane pe vot. Îs cinci în familie, iau 10 milioane. Io dau 200 de milioane, dacă nu … Ce preferaţi? Banii lui Borduz sau banii lu’ … Dacă nu, beliți p…”, afirma Anculia.

Şi mai elocventă este o altă stenogramă. “Io am mână liberă să tai în carne vie, pentru că a ajuns şi la urechile domniei sale, n-am vrut să-i spun, i-o spus alţii, că 80 la sută din primarii P execută lucrări de păşune cu firme P. Înţelegi? Bagă bani p pe mandatul nostrum. Înţelegi tu? Şi ei îs inconştienţi Vali, ei îs inconştienţi pentru că dacă luăm ad literam, după procedurile noastre, eu îs obligat ca, în momentul în care fac vreo verificare pe teren, da, şi a constatat că Consiliul Local T. nu şi-a făcut suprafeţele de păşune şi de agromediu, da? Se fac nişte etape, se fac nişte paşi. Unu, te bag în lucru, înţelegi, şi baţi la mine la APIA şi nu mai ia bani în viaţa lui. Înţelegi tu? Nu cinci ani, în viaţa lui nu ia bani. Înţelegi? Doi, fac hârtie către DNA şi către Antifraudă şi către OLAF-ul de la Bucureşti. Şi trei, fac hârtie către ANAF, să blocheze conturile, Tot ce intră… Deci îs inconştienţi. Înţelegi, poimâine îs alegerile, dacă încep acum procedurile, să sparg gheaţa, durează vreo 6, 7 luni de zile. Tu, ca primar, nu-ţi convine să ai conturile blocate înainte de alegeri. Să nu poţi mişca nicicum, să vină pe capul tău DNA-ul. Înţelegi? Să te cheme la Procuratură. Chestia asta nu-i convine nimănui”

 

Rămâi pe expressdebanat.ro, dezvăzuirile continuă!

Comments

  1. catalin says:

    Oare se va ajunge aproape de”urechile DOMNIEI SALAE”, ca orice locuitor din Resita stie ca si aproape de Frunza se aud zangaitiru de catuse. Desi la ce-i in tara asta o sa scape si Anculia si Simi, corb la corb nu -si scoat ochii!!!

  2. CITITOR says:

    CE NOUTATE E ASTA. AM CITIT TOATE LUCRURILE ASTEA, IMEDIAT DUPA ARESTAREA LUI ANCULIA

  3. ion says:

    Sa se verifice toti cei interceptati si pomeniti in interceptari.Sa se verifice si primariile mentionate de pe clisura si Firliug.