Primarul din Socol schimbă instanța

În această dimineaţă, Valentin Ghiţă, primarul comunei Socol, arestat preventiv în dosarul fraudării fondurilor APIA, vine în această dimineaţă în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin cu o cerere de liberare sub control judiciar.

UPDATE, pra 13.10

La cererea apărătorilor aleşi, cererile de punere în libertate a lui Iancu Simion Simi şi a lui Romică Anculia se vor pune în discuţie mâine, la Tribunalul Caraş-Severin.

UPDATE ORA 11.00

Apărătorul ales de primarul din Socol nu a ajuns astăzi la Tribunalul Caraș-Severin pentru judecarea cererii de liberare sub control judiciar, motiv pentru care cauza a fost amânată pentru mâine, zi în care Tribunalul Timiș va pune în discuție cereri similare pentru Iancu Simion Simi și Romică Anculia.

UPDATE 10.26

O colicitare similară au şi Anculia şi primarul din Oţelu Roşu, numai că cererile acestora vor fi puse în discuţie mâine, la Tribunalul Timiş.

Valentin Ghiţă şi-a dorit, din câte se pare, ca punerea lui în libertate să fie analizată de magistraţii cărăşeni, considerând că aşa ar avea mai multe şanse să scape de cătuşe. Asta, deoarece judecătorii din Timişoara, de la Tribunalul Timiş şi Curtea de apel Timişoara, s-au pronunţat deja cu privire la oportunitatea arestării preventive a celor trei.

Rămâneţi pe Express de Banat, revenim cu amănunte!