Şi-a împuşcat soţia, dar nu face puşcărie!

Romulus Ştefan, în vârstă de 53 de ani, şi-a împuşcat soţia în picior într-un exces de furie, motiv pentru care, din luna iunie a acestui an, a stat în spatele gratiilor, fiind arestat preventiv. Săptămâna aceasta a fost găsit vinovat de tentativă de omor, dar în mod paradoxal, magistraţii au dispus punerea sa în libertate.

Pe fondul consumului de alcool şi al unor certuri în familie, Romulus Ştefan a pus mâna pe o puşcă şi a tras prin uşa de lemn a toaletei în care se ascunsese soţia sa, Olga. A nimerit-o în picior, astfel că, procurorii l-au acuzat de tentativă la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală. “În dimineaţa zilei de 20 iunie, în jurul orelor 8.30, Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată de către personalul medical al Spitalului Municipal Caransebeş cu privire la faptul că, la secţia primiri urgenţe, a fost adusă o femeie în vârstă de 47 de ani, care a declarat că a fost împuşcată în picior de soţul său”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Olga Ştefan a suferit leziuni la nivelul coapsei drepte, dar după 18 zile de îngrijiri medicale s-a pus pe picioare. Femeii i s-a făcut milă văzându-şi soţul cu cătuşe la mâini şi a renunţat la orice fel de pretenţii de la acesta în instanţă. “Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa de trei ani închisoare şi a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o perioadă de opt ani”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc. Atât inculpatul, cât şi Ministerul Public, au dreptul la apel.

În urma probelor administrate în cauză şi a faptului că am cerut schimbarea încadrării juridice a faptei, dovedind că nu e vorba de tentativă la infracţiunea de omor, instanţa a dat o sentinţă temeinică şi legală, conformă cu realitatea, aceea de trei ani sub supraveghere, inculpatul fiind pus de îndată în libertate”, Cosmin Bolosin, avocat

Comments

  1. Financial planning says:

    This is very intriguing, You are a quite skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to looking for far more of your wonderful post. Also, I’ve shared your internet web site in my social networks!