EXCLUSIV: Şef în Finanţe, tâlhar la drumul mare

George Popescu şi alţi trei tineri, angajaţi ai firmei soţiei sale, au toate şansele să înfunde închisoarea pentru 1.000 de lei, ca urmare a acţiunii de tip mafiot prin care au încercat să recupereze suma respectivă.

Aşa cum am promis, prezentăm astăzi, în exclusivitate, filmul complet al tâlhăriei puse la cale de George Popescu, şef birou în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin. Ceea ce ar putea părea un incident banal, aşa cum susţin şi destule voci în comentariile articolului de ieri din Express de Banat, a fost, de fapt, o tâlhărie la drumul mare, în plină zi, cu săbii, cuţite şi ameninţări cu moartea. În mod inexplicabil, Poliţia nu a suflat o vorbă timp de trei zile despre urmăririle ca în filme de pe drumurile judeţului şi a oferit detalii despre cele întâmplate doar după solicitarea noastră. Dar asta e o altă poveste.

Filmul tâlhăriei

În noiembrie 2012, între SC Promus Market SRL Bucureşti, al cărei patron este Marius Pătrană, şi SC Memento House SRL, la care administrator e soţia funcţionarului public, a fost încheiată o convenţie cu privire la livrarea şi instalarea unui purificator de aer. De această afacere s-a ocupat, personal, George Popescu, care i-a şi plătit bucureşteanului un avans de 1.000 de lei, în ciuda faptului că statutul de funcţionar public impune anumite restricţii. Pătrană nu e cel mai serios afacerist şi vom vorbi despre asta zilele următoare. Nu şi-a onorat comanda nici în ziua de astăzi, astfel că George Popescu a hotărât să-şi recupereze banii plătiţi în avans. L-a sunat din nou pe Pătrană, recomandându-se un posibil client din Văliug. Duminică dimineaţă, în 30 iunie, bucureşteanul a ajuns în Văliug cu o Dacia Solenza, condusă de şoferul său, Cristian Dumitrescu. Popescu nu s-a dus singur, ci însoţit de Silviu Mitruţ şi Adrian Fule, cu scopul de a-şi recupera paguba. La intersecţia de la intrare în Văliug, Fule a coborât şi i-a cerut bucureşteanului să-i urmeze spre pensiunea în care ar fi trebuit montate anumite instalaţii. La un moment dat, Pătrană l-a recunoscut în oglinda retrovizoare pe George Popescu, şi-a dat seama că e o capcană şi i-a cerut şoferului să întoarcă. L-a sunat imediat pe şeful din Finanţe, spunându-i că a uitat ceva la barul în care îl aşteptase, şi au gonit spre Reşiţa. Popescu, Fule şi Mitruţ au început o cursă nebună de urmărire şi, pentru a fi siguri că Pătrană nu scapă, primul dintre ei l-a sunat pe Florin Belciug, care a acceptat să stea la pândă într-o benzinărie din Triaj. Ajunşi în Reşiţa, fugarii au încetinit, considerând că au scăpat, dar a pornit pe urmele lor Florin Belciug, care l-a şi informat imediat pe Popescu despre faptul că Dacia Solenza se îndreaptă spre Caransebeş. La scurt timp, bucureştenii au fost ajunşi de Opelul care îi urmărise de la Văliug. Pătrană a încercat să sune la 112, dându-şi seama că nu a scăpat, dar nu avea semnal în zona respectivă. La un moment dat, la km 5, Opelul a depăşit Dacia Solenza şi a oprit în faţa ei, blocând drumul. Din spate a fost lovită uşor de Peugeotul condus de Belciug, astfel că bucureştenii nu au mai avut nicio cale de scăpare. Belciug şi Fule, acesta cu o sabie în mână, l-au ameninţat pe şofer, cerându-i banii. Popescu şi Mitruţ, unul dintre ei cu un cuţit, l-au scos afară pe Pătrană. A venit imediat şi Fule, cu sabia, şi i-a sustras bucureşteanului telefonul. ,,I-au solicitat pe un ton ameninţător să se culce cu faţa în jos pe asfalt, cerându-i în continuare să le dea banii pe care îi avea asupra sa. Cei trei inculpaţi l-au imobilizat pe numitul Pătramă, punându-l cu faţa în jos pe capota autoturismului, după care învinuiţii au sustras portmoneul părţii vătămate din borsetă. George Popescu a luat din portmoneu întreaga sumă de bani, respectiv 5.000 de lei”, au reţinut procurorii.

silviu mitrut&fule adrian

Mitruţ şi Fule au ajuns în arest!

Apoi, le-au cerut celor doi să plece, că, dacă nu, le taie gâtul. După ce Popescu şi amicii lui au plecat, Pătrană a apelat propriul număr de telefon. A răspuns chiar George Popescu, care i-a cerut bucureşteanului să vină la intrare în Reşiţa pentru a-şi recupera bunurile. Mitruţ şi Fule i-au restituit telefonul mobil, dar fără cartelă, şi suma de 200 de lei, spunându-i că sunt ,,bani de drum”. Poliţia i-a găsit pe George Popescu, Silviu Mitruţ, Adrian Fule şi Florin Belciug în apartamentul unuia dintre ei. S-au găsit atât banii, cât şi telefonul mobil, pentru care nimeni nu a avut vreo explicaţie. Cu ocazia audierii, niciunul dintre cei patru nu a recunoscut comiterea faptelor. Au negat vehement orice ameninţare, act de violenţă fizică sau psihică. Despre săbii, cuţite şi alte arme albe nici nu au vrut să audă. Au precizat că Pătrană i-a restituit de bună voie lui George Popescu suma de 1.000 de lei, plus alte 200 de lei celorlalţi inculpaţi, pentru combustibilul consumat. ,,Cu privire la telefonul mobil al părţii vătămate ce se afla în autoturismul inculpaţilor Popescu, Mitruţ şi Fule, aceştia au declarat că nu îşi explică modul în care a ajuns în maşina lor”, au reţinut procurorii.

Şeful din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Caraş-Severin, George Popescu, şi cei trei tineri au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: Şef din Finanţele Publice Caraş-Severin, arestat pentru tâlhărie!

 

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Textual:“Mitrut si Fule i-au restituit telefonul mobil, dar fara cartela….“ si “in apartament politia a gasit atat banii cat si telefonul mobil..“. Corect era gasirea in apartament a cartelei telefonului mobil….