EXCLUSIV. Secretele de stat vândute spionilor ruși i-au băgat fie în pământ, fie în pușcărie!

Condamnat pentru că l-a mituit pe judecătorul Cătălin Șerban în dosarul insolvenței societății Moldomin și pentru că a omorât trei studenți într-un accident rutier, Iacob Chișărău, fostul director al întreprinderii miniere din Moldova Nouă, primar al orașului de la Dunăre și consilier județean, a primit și o a treia condamnare! Pentru că a vândut secrete de stat!

Tribunalul București l-a condamnat pe Chişărău Iacob la doi ani şi șase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii! Instanța a decontopit pedeapsa rezultantă de patru ani închisoare aplicată acestuia prin sentinţa penală  din 2013 pronunţată de Judecătoria Deta, rămasă definitivă la Curtea de Apel Timișoara, dar şi cele 2 pedepse de câte un an şi șase luni închisoare aplicate prin sentinţa penală din 2012 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia, rămasă definitivă un an mai târziu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, și le-a repus în individualitatea lor. „Instanța contopeşte pedeapsa de doi ani şi șase luni închisoare aplicată în prezenta cauză cu pedepsele repuse în individualitatea lor, inculpatul Iacob Chişărău urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv patru ani închisoare!”, se arată în încheierea Tribunalului București.

Din durata pedepsei se scade însă perioada executată de la 14.02.2013 până la 08.04.2014, adică ceva mai mult de un an! În plus, magistrații Tribunalului București au menţinut liberarea condiţionată a inculpatului, din executarea pedepsei de patru ani închisoare, dispusă de Judecătoria Timişoara.

În același dosar a fost condamnat și Gabriel Neamțu, șeful structurii de securitate din cadrul SC IPROMIN SA, la șase luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de favorizare a infractorului și alte șase luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Instanța  a contopit pedepsele aplicate inculpatului Neamţu, acesta urmând să execute șase luni închisoare. Și alea cu suspendare! Pe un termen de încercare de doi ani şi șase luni.

Față de Sorin Berchimiş Tribunalul București a constatat încetarea procesului penal pornit pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, pe motiv că a intervenit decesul inculpatului.

Prin aceeași sentință a instanței de fond s-a dispus desfiinţarea parţială a deciziei de desecretizare din data de 10.09.2012 şi a procesului-verbal de declasificare din data de 17.09.2012, întocmite de SC IPROMIN SA, cu privire la desecretizarea şi declasificarea următoarelor documentaţii: „Studiu privind influenţa fisuraţiei rocilor asupra stabilităţii taluzelor definitive ale carierei de banatite cuprifere de la Moldova Nouă. Studiu privind influenţa fisuraţiei asupra proprietăţilor fizico-mecanice ale rocilor; studii geotehnice pentru P.E. ce decurg din S.T.E. – Banatite Moldova Nouă; studiul privind influenţa fisuraţiei asupra proprietăţilor fizico-mecanice ale rocilor”.

Chişărău şi Neamţu au fost obligați să plătească fiecare și câte 21.000 lei cheltuieli judiciare către stat! Ambii inculpați s-au declarat nemulțumiți de sentință și au declarat cale de atac la Curtea de Apel București. La fel a procedat însă și Direcția Națională Anticorupție!

Chișărău a ajuns din nou în sala de judecată după ce un spion rus a fost prins de SRI pe Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” având asupra sa documentele obţinute de la directorul general al SC IPROMIN SA, atât în format electronic (CD), cât şi pe suport de hârtie. În sarcina lui Chişărău procurorii au reținut că, la data de 29.04.2011, „a permis accesul reprezentanţilor societății comerciale MINECO AG la documente (pentru studierea şi fotocopierea acestora) ce conţin date şi informaţii geologice, de natură tehnică, cu caracter de informaţie clasificată. Aceste informații, existente la S.C. MOLDOMIN S.A. ca bază de date geologice și care se refereau la perimetrul Moldova Nouă – Mina Centrală, au fost puse la dispoziție reprezentanților firmei respective, fără acordul prealabil al autorităţii competente”. Directorul Moldomin a pus la dispoziţia reprezentanţilor MINECO AG aceste date şi informaţii clasificate, fiind interesat de obţinerea unei funcţii în cadrul acestei firme, funcție plătită cu 2.000 lei/lună!

gif card de energie dacus 1000x100

Rămâi pe Express de Banat pentru dezvăluiri senzaționale, în exclusivitate, despre secretele minelor de miliarde de euro de la Moldova Nouă!

 

CITEȘTE ȘI:

Chişărău a vândut un pont de peste 2,5 miliarde de euro!

NEWS ALERT. Chişărău se întoarce în puşcărie! A vândut hărţile „minelor de aur” de la Moldova Nouă!

EXCLUSIV: Carnagiul lui Chişărău, aspru pedepsit

SENTINŢĂ DEFINITIVĂ: Mai puţini ani de puşcărie pentru Iacob Chişărău!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/