NEWS ALERT. Chişărău se întoarce în puşcărie! A vândut hărţile „minelor de aur” de la Moldova Nouă!

Iacob Chişărău a scăpat de închisoare după ce a săvârşit pedepsele primite pentru mituirea vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara şi accidentul în care au murit trei studenţi, dar se va întoarce aproape sigur după gratii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au finalizat dosarul legat de numele spionului rus prins pe Aeroportul „Henry Coandă” în octombrie 2012, în timp ce se pregătea să părăsească ţara având asupra sa date şi documente secretizate despre zăcămintele naturale din Clisura Dunării. Încă de la acea vreme planau suspiciuni asupra lui Iacob Chişărău, directorul Moldomin, suspiciuni care acum s-au confirmat. În sarcina lui Chişărău s-a reținut „infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”. În aceeaşi cauză, Sorin Berchimiş, director general la S.C. IPROMIN S.A, la data faptelor, va răspunde în faţa instanţei pentru „infracțiunile concurente de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată”. În judecată a fost trimis şi Gabriel Neamţu, şef al structurii de securitate din cadrul S.C. IPROMIN S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
A vândut secretele Minei Centrale!
Concret, procurorii DNA au reţinut în sarcina lui Chişărău că, la data de 29.04.2011, „a permis accesul reprezentanţilor societății comerciale MINECO AG la documente (pentru studierea şi fotocopierea acestora) ce conţin date şi informaţii geologice, de natură tehnică, cu caracter de informaţie clasificată. Aceste informații, existente la S.C. MOLDOMIN S.A. ca bază de date geologice și care se refereau la perimetrul Moldova Nouă – Mina Centrală, au fost puse la dispoziție reprezentanților firmei respective, fără acordul prealabil al autorităţii competente”.
A desecrizat documente pentru 2.000 lei/lună!
Directorul Moldomin a pus la dispoziţia reprezentanţilor MINECO AG aceste date şi informaţii clasificate, fiind interesat de obţinerea unei funcţii în cadrul acestei firme, având în vedere că societatea MOLDOMIN se afla în insolvenţă, iar bunurile au fost scoase la licitaţie. Lucru care s-a şi întâmplat. Pentru serviciile sale, inculpatul a fost recompensat de S.C. MINECO AG, recompensa constând în angajarea acestuia pe o perioadă nedeterminată, fiind remunerat cu suma de aproximativ 2.000 lei/lună, în perioada decembrie 2011 – aprilie 2012.
Spionul prins în flagrant!
Lucrurile sunt mai grave de atât. „La data de 16.10.2012, Sorin Berchimiş, în calitate de director general la S.C. IPROMIN S.A., a permis accesul unui cetăţean rus, colaborator al MINECO AG, pentru studierea şi fotocopierea mai multor documente care conţineau date şi informaţii geologice, de natură tehnică, cu caracter de informaţie clasificată şi informaţii confidenţiale, cu privire la resursele minerale existente în perimetrul Moldova Nouă. Acest lucru s-a realizat fără autorizarea şi/sau acordul prealabil al autorităţii competente”, precizează DNA. Trei zile mai târziu, cetăţeanul rus a fost prins de SRI pe Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” având asupra sa documentele obţinute de la directorul general al SC IPROMIN SA, atât în format electronic (CD), cât şi pe suport de hârtie.
Berchimiş a încercat să îngreuneze ancheta, aprobând desecretizarea unor documente găsite la spionul rus. Gabriel Neamţu este cel care a întocmit și semnat aceste înscrisuri, cunoscând că în cuprinsul lor se atestă fapte necorespunzătoare adevărului, şi anume că cele două înscrisuri au fost antedatate. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

gif card de energie dacus 1000x100
Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/