Contrabanda cu ţigări, o modă cu dosar penal

Un tânăr arădean a intrat în vizorul poliţiştilor cărăşeni şi riscă acum dosar penal sub acuzaţia de act de contrabandă. Produsul introdus ilegal în ţară este tentanta ţigaretă! Dar nu singură, neajutorată, pierdută în buzunar sau în geanta unui turist care trece nevinovat graniţa dintre două state, ci însoţită de numeroase „prietene”, de diferite mărci, toate fără timbru, toate nefiscalizate şi, deci, neaducătoare de bani la bugetul de stat al României.
De altfel, poliţia informează promptă că azi-noapte, după ora 2.00, „lucrători din cadrul  Poliţiei Oraş Moldova Nouă l-au depistat  pe strada 1 Decembrie din localitate  pe N.A.V., în vârstă de 29 ani, domiciliat în Nădlac, judeţul Arad, care transporta cu un autoturism
 cantitatea de 4.445 pachete ţigări (88.900 ţigarete) diferite mărci netimbrate, toate nefiscalizate, de provenienţă Duty Free, 
valoarea acestora fiind de 44.450 lei. Cercetările continuă cu privire la săvârşirea infracţiunii de acte de contrabandă, de către N.A.V. “. 
Cazul este doar unul recent şi cu o captură importantă. Traficul de ţigarete este o modă care nu se lasă dusă de ameninţarea cu dosar penal, cu amenzi sau puşcărie.