SENTINŢĂ DEFINITIVĂ: Mai puţini ani de puşcărie pentru Iacob Chişărău!

Instanţa supremă a dat verdictul în cazul directorului de la Moldomin care l-a mituit pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara pentru o soluţie favorabilă în dosarul legat de insolvenţa societăţii miniere din Moldova Nouă.

Prins în flagrant în timp ce se îndrepta cu suma de 50.000 de euro spre Timişoara, cu scopul de a-i da cu titlu de şpagă magistratului Cătălin Şerban, Iacob Chişărău a acceptat să colaboreze cu procurorii DNA şi să-l tragă pe sfoară pe judecător. A recunoscut totul în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba şi a primit patru ani şi jumătate de închisoare cu executare. Chişărău a declarat cale de atac, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis recursul şi a casat în parte sentinţa primei instanţe. Găsit vinovat pentru trei infracţiuni, Chişărău a scăpat mult mai ieftin. “În baza art. 33 lit.a, art.34 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele de 3 ani închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare şi dispune ca recurentul inculpat Chişărău Iacob să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare”, se arată în încheierea instanţei supreme.

În cursul zilei de astăzi, Iacob Chişărău urmează să fie ridicat de oamenii legii şi dus la locul de detenţie. În scurt timp, acesta va intra din nou în sala de judecată, urmând să răspundă pentru uciderea din culpă a trei tineri.