Poliţiştii şpăgari au fost condamnaţi definitiv!

Oamenii legii cu funcţii de conducere care şi-au dat mâna cu contrabandiştii de ţigări şi au sprijinit cel mai bine organizat grup infracţional din zona Naidăş-Oraviţa fac ani grei de puşcărie.

Marcel Tiucă, şeful Sectorului Oraviţa al Poliţiei de Frontieră, şi Alin Munteanu nu au recunoscut nicio clipă infracţiunile de care i-au acuzat procurorii. Iniţial, au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare de Tribunalul Caraş-Severin. Curtea de Apel Timişoara le-a redus pedepsele la patru ani şi şase luni, sentinţa definitivă şi irevocabilă fiind pronunţată ieri, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis recursurile celor doi poliţişti, dar a redus doar durata pedepselor complementare a interzicerii unor drepturi,de la câte 4 ani, la câte 2 ani. În concluzie, Marcel Tiucă şi Alin Munteanu vor petrece următorii patru ani şi jumătate în spatele gratiilor.

În schimb, alţi trei poliţişti de frontieră au scăpat cu pedepse cu suspendare. Sorin Brebu a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. “Clientul meu a primit cea mai mică pedeapsă în această cauză, instanţa apreciind în mod corect atitudinea sinceră a acestuia şi dorinţa sa de reintegrare socială”, a declarat Ioan Chilom, avocatul lui Brebu. “Este o soluţie care reflectă atitudinea sinceră a inculpatului Creţa. A fost o greşeală venită pe fondul tinereţii lui, iar pentru a nu defăima instituţia şi-a prezentat demisia. E o pedeapsă suficientă care să conducă la îndreptarea acestuia”, a declarat avocata Loredana Sabo.