EXCLUSIV Vezi aici tarifele grupării „Ciulan”!

Gruparea mafiotă condusă de interlopul Ciulan a căutat să se îmbogățească de pe spatele grupurilor de migranți pe care îi „conducea” în spațiuni Uniunii Euroene.   

Tarifele pe care grupul organizat le practica erau cuprinse între 500 și 1.000 de euro de migrant. În cazul în care aceștia se îngrămădeau în autoturismul cu care erau transportați, atunci interlopii mai lăsau la preț. Rețeaua infracțională al cărei lider era Marius Preda zis „Ciulan” era formată din mai mult de trei persoane, atât cât au reținut procurorii DIICOT. Din grup făceau parte inclusiv femei, al căror rol era bine determinat și care cunoșteau în detaliu activitatea infracțională a grupului.

Orașul Oravița era centrul activității pe care o derulau persoanele implicate în acest dosar. Prețurile practicate de acestea reies din discuțiile telefonice pe care le purtau persoanele implicate. În plus, acestea doreau să pună la punct un mod de lucru prin care participanții la săvârșirea infracțiunii să nu mai fie expuși sau să treacă împreună cu migranții, neobservați.

„Ascultă-mă, tu tre’ să ai foarte mare grijă. Părerea mea este că indiferent cât îți este de greu acum, o săptămână, două sau știu 10 zile, mai stai puțin deoparte…Mă duc, o să-ncerc să fac un pas, da vreau să merg calculat, vreau să merg cu-o singură persoană, dacă-mi rămâne ceva, să-mi rămână, nu să mă, ă duc și să mă risc sau cu cine merg să riște pentru 500 de euro sau 1.000”, a declarat una dintre persoanele interceptate de procurorii DIICOT.

Tot din conversațiile telefonice reiese și ce mașină urmau să folosească cei din gruparea lui Ciulan. Deci ei știe că 15 oameni 17, 12 nu vine cu-o mașină mică, sânt ferm convinși de chestia asta, înțelegi? Iar într-o mașină mică dacă-i pui, poți să-i duci 50 de kilometri mai năuntru, poți să-i bagi până-n oraș în VIENA sau undeva lângă un bloc, într-un colț, oriunde i-ai da jos, într-o secundă or coborât”, a sulbiniat aceeași persoană într-una dintre discuțiile telefonice cu o femeie implicată în activitatea grupului infracțional.