UPDATE Primarul s-a predat singur polițiștilor!

Primarul Omer Radovancovici nu i-a convins pe magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că ar merita o pedeapsă mai uşoară decât i-au dat cei de la Curtea de Apel Braşov. Aşa că, acesta îşi face bagajele, ca să petreacă cinci ani după gratii.

UPDATE ORA 18.00

Reporterii Express de Banat au contactat-o telefonic pe soția edilului din Clisura Dunării. Mira Radovancovici este optimistă că perioada de cinci ani pe care primarul trebuie să o petreacă după gratii va fi mult mai mică. “El a petrecut deja un an și o lună în arestul poliției, perioadă care trebuie să i se scadă din cei cinci ani. A fost foarte calm încă de azi dimineață. Nu ne-am așteptat să reacționeze așa. La ora 15.00, s-a dus la sediul Inspectoratului Județean de Poliție din Timiș, de unde urmează să fie transportat la Penitenciarul Timișoara”, a declarat Mira Radovancovici, soția primarului condamnat la închisoare pentru trafic de țigări și constituire de grup infracțional organizat.

UPDATE ORA 07.00

Potrivit procedurii, înştiinţarea pentru ridicarea primarului „penal” trebuie să ajungă la Inspectoratul Județean de Poliție al județului Caraș-Severin. Cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi se va și întâmpla acest lucru, întrucât peste weekend, instituțiile statului lucrează mai greu. Asta înseamnă că, indiferent de locația în care își petrece ziua Omer Radovancovici, aceasta nu se va încheia bine pentru el, mai ales că timp de mai mulți ani, apărarea sa a încercat să fenteze condamnarea definitivă prin tot felul de subterfugii avocățești.

Pregătiri pentru alegeri
În paralel cu timpul petrecut prin instanțele de judecată, primarul a încercat să își facă și datoria de ales al locuitorilor, însă proiectele nu și le va putea concretiza sub nicio formă. Instituția Prefectului așteaptă, de asemenea, decizia de condamnare a primarului, iar odată ce va intra în posesia acesteia va trebui să îl suspende pe edil din funcție și să înceapă imediat pregătirile pentru alegeri în comuna guvernată până azi de Omer Radovancovici.

Ce proiecte a avut Omer
Comuna Pojejena are în derulare un proiect de peste un milion de euro. Banii vin fondurile Uniunii Europene, iar complextul turistic ce se va ridica, va schimba la față localitatea. Asta pentru că, întreaga investiție va fi un plus pentru turismul din Caraș-Severin.

„Vom construi un port, care ajută la schimburile economice cu vecinii din Serbia. În plus, în aceeași zonă vom construi două bazine pentru cei care vor să se relaxeze”, a declarat Omer Radovancovici, primarul localității Pojejena, pentru cotidianul online Express de Banat, la începutul anului trecut.

Ce acuze i se aduc
Omer Radovancovici, primarul comunei Pojejena a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.